11/03/2019 11/03/2019 Για την κατάσταση στο Κόσοβο, αλλά και για την “πλατφόρμα διαλόγου” των Αλβανών, που  ψήφισε τη περασμένη Πέμπτη η βουλή του Κοσόβου, ενημέρωση τον Πατριάρχη Σερβία κ. Ειρηναίο, ο πρόεδρος της Σερβίας κ. Αλεξάνταρ Βούτσιτς. Ο κ. Βούσιτς επισκέφθηκε το Πατριαρχείο, συνοδευόμενο από την πρωθυπουργό ‘Ανα Μπράμπιτς και τον υπουργό Εξωτερικών Ίβιτσα Ντάτσιτς. «Εξετάσαμε, σημείο προς...
11 Μαρτίου, 2019 - 8:14

Συνάντηση Βούσιτς με Πατρ. Ειρηναίο για το Κόσοβο

Διαδώστε:
Συνάντηση Βούσιτς με Πατρ. Ειρηναίο για το Κόσοβο

Για την κατάσταση στο Κόσοβο, αλλά και για την “πλατφόρμα διαλόγου” των Αλβανών, που  ψήφισε τη περασμένη Πέμπτη η βουλή του Κοσόβου, ενημέρωση τον Πατριάρχη Σερβία κ. Ειρηναίο, ο πρόεδρος της Σερβίας κ. Αλεξάνταρ Βούτσιτς.

Ο κ. Βούσιτς επισκέφθηκε το Πατριαρχείο, συνοδευόμενο από την πρωθυπουργό ‘Ανα Μπράμπιτς και τον υπουργό Εξωτερικών Ίβιτσα Ντάτσιτς. «Εξετάσαμε, σημείο προς σημείο, το σχέδιο της Πρίστινα και εξηγήσαμε στον Πατριάρχη τους κινδύνους που εμπεριέχει για την Σερβία η «πλατφόρμα» των Αλβανών. Εμείς, πάντοτε θα ακούμε τις απόψεις της Εκκλησίας και θα ενημερώνουμε τον Πατριάρχη για κάθε κίνηση μας, στο μέλλον» δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς μετά το τέλος της συνάντησης.

Ο πρόεδρος της Σερβίας, επανέλαβε ότι, οι στόχοι που θέτουν οι Αλβανοί του Κοσόβου με την πλατφόρμα διαλόγου, αποτελούν «προσβολή για την κοινή λογική». Τόνισε ότι η Σερβία επιθυμεί τον διάλογο αλλά ποτέ δεν θα δεχθεί τους όρους που θέτει η Πρίστινα.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους αμέσως μετά τη συνάντηση, ο Πατριάρχης Ειρηναίος δήλωσε ικανοποιημένος για την καλή συνεργασία που υπάρχει συνεργασία μεταξύ Κράτους και Εκκλησίας. Υπογράμμισε ότι η κατάσταση στο Κόσοβο γίνεται κάθε μέρα και πιο δύσκολη, αλλά είναι θετικό το γεγονός ότι οι ηγέτες της Εκκλησίας και κράτους κρατούν την ίδια γραμμή:. «Είναι σημαντικό να έχουμε την ίδια άποψη σχετικά με το πρόβλημα και πώς να αντιδράσουμε σε τέτοιες καταστάσεις», τόνισε και επεσήμανε ότι τέτοιες συναντήσεις είναι πολύ αναγκαίο να γίνονται.

«Είναι επιθυμητό να γίνονται συχνότερα τέτοιες συναντήσεις, για να αντιμετωπίζονται από κοινού ανάλογες καταστάσεις και να αναζητείται η καλύτερη λύση» .

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων