22/01/2023 22/01/2023 Ο Πρόεδρος της Σερβίας κ. Αλεξάνταρ Βούτσιτς επισκέφθηκε τον Πατριάρχη Σερβίας κ.κ. Πορφύριο στο Πατριαρχικό Μέγαρο όπου τον ενημέρωσε για την κατάσταση στο Κοσσυφοπέδιο και το επίμαχο ζήτημα του status quo των ιερών ναών και των μοναστηριών. Ο Πρόεδρος της Σερβίας κατά την εορτή του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου, που τιμάται κατά το Ιουλιανό ημερολόγιο...
22 Ιανουαρίου, 2023 - 12:00
Τελευταία ενημέρωση: 22/01/2023 - 12:17

Συνάντηση Βούτσιτς με Πατριάρχη Πορφύριο για τους ναούς και τα Μετόχια στο Κοσσυφοπέδιο

Διαδώστε:
Συνάντηση Βούτσιτς με Πατριάρχη Πορφύριο για τους ναούς και τα Μετόχια στο Κοσσυφοπέδιο

Ο Πρόεδρος της Σερβίας κ. Αλεξάνταρ Βούτσιτς επισκέφθηκε τον Πατριάρχη Σερβίας κ.κ. Πορφύριο στο Πατριαρχικό Μέγαρο όπου τον ενημέρωσε για την κατάσταση στο Κοσσυφοπέδιο και το επίμαχο ζήτημα του status quo των ιερών ναών και των μοναστηριών.

Ο Πρόεδρος της Σερβίας κατά την εορτή του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου, που τιμάται κατά το Ιουλιανό ημερολόγιο στις 20 Ιανουαρίου, ενημέρωσε τον Προκαθήμενο της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Σερβίας  και τους παρόντες ιεράρχες για τις σημαντικές και πολύ σοβαρές, όπως τις χαρακτήρισε, συναντήσεις που είχε σχετικά με το Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια.

  • Επιμέλεια: Κάτια Τσιμπλάκη

Ο πνευματικός ηγέτης των Ορθοδόξων Σέρβων  επανέλαβε για άλλη μια φορά τη γνωστή, σαφή και ξεκάθαρη θέση της Σερβικής Εκκλησίας ότι το Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια αποτελούν αναπόσπαστο και αναπαλλοτρίωτο τμήμα της Δημοκρατίας της Σερβίας και ότι η διατήρησή τους εντός των συνόρων αυτής  αποτελεί συνταγματική υποχρέωση και επιταγή τόσο για την Εκκλησία όσο και για το Κράτος.

Υπό αυτή την έννοια, ο Πατριάρχης Πορφύριος και οι ιεράρχες εξέφρασαν την πεποίθησή τους ότι η ηγεσία της Δημοκρατίας της Σερβίας, με επικεφαλής τον Πρόεδρο Αλεξάνταρ Βούτσιτς, δεν θα συμφωνήσει και δεν μπορεί να συμφωνήσει στην εδραίωση της ανεξαρτησίας του Κοσσυφοπεδίου και κατ επέκταση των Μετοχίων.

Όπως είπε ο Πατριάρχης, η Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία θα υποστηρίζει τον Πρόεδρος της Σερβίας στις προσπάθειές του να διατηρήσει το Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια ως αναπαλλοτρίωτο τμήμα της Σερβίας. Επίσης, θα εργαστει για την ειρηνική συνύπαρξη και την αμοιβαία κατανόηση σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο όλων των πολιτών που ζουν στο Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια.

Πηγή: Πατριαρχείο Σερβίας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων