02/12/2022 02/12/2022 Στο Πατριαρχικό Μέγαρο, την θερινή κατοικία των Σέρβων Πατριαρχών στο Dalje, συνεδρίασε την Πέμπτη, 1 Δεκεμβρίου 2022, η Ιερά Σύνοδος των Επισκόπων την εν Σερβία Ορθοδόξου Εκκλησίας υπό την προεδρία του Πατριάρχη Σερβίας κ.κ. Πορφυρίου. Τον Μακαριώτατο και τους ιεράρχες που έλαβαν μέρος στη συνεδρίαση καλωσόρισε ο οικείος Επίσκοπος, Όσιεγκ και Μπάρανιας κ. Χερουβείμ. Στη...
02 Δεκεμβρίου, 2022 - 9:07
Τελευταία ενημέρωση: 02/12/2022 - 9:08

Συνεδρίασε η Ιερά Σύνοδος των Επισκόπων του Πατριαρχείου Σερβίας

Διαδώστε:
Συνεδρίασε η Ιερά Σύνοδος των Επισκόπων του Πατριαρχείου Σερβίας

Στο Πατριαρχικό Μέγαρο, την θερινή κατοικία των Σέρβων Πατριαρχών στο Dalje, συνεδρίασε την Πέμπτη, 1 Δεκεμβρίου 2022, η Ιερά Σύνοδος των Επισκόπων την εν Σερβία Ορθοδόξου Εκκλησίας υπό την προεδρία του Πατριάρχη Σερβίας κ.κ. Πορφυρίου.

Τον Μακαριώτατο και τους ιεράρχες που έλαβαν μέρος στη συνεδρίαση καλωσόρισε ο οικείος Επίσκοπος, Όσιεγκ και Μπάρανιας κ. Χερουβείμ. Στη συνεδρίαση συμμετείχαν ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Ιωαννίκιος, οι Επίσκοποι Σρεμ κ. Βασίλειος, Μπάτσκας κ. Ειρηναίος, Ζβορνικίου και Τούζλας κ. Φώτιος, ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου των Επισκόπων Αρχιμανδρίτης Νετκάριος Ντούριτς και ο Διευθυντής του Πατριαρχικού Γραφείου Αρχιμανδρίτης Δανιήλ Γκαβράνοβιτς. 

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από το Πατριαρχείο Σερβίας, συζητήθηκαν σημαντικά τρέχοντα θέματα από τη ζωή της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και ακολούθησε ανταλλαγή απόψεων. 

Στη συνέχεια, ο Πατριάρχης και τα μέλη της Ιεράς Συνόδου των Επισκόπων επισκέφθηκαν τη γενέτειρα του διάσημου Σέρβου επιστήμονα Milutin Milanković και τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Δημητρίου του Μυροβλήτου στο Dalje, συνοδευόμενοι από τον Επίσκοπο κ. Χερουβείμ.

Φωτογραφίες: spc.rs

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων