16/05/2022 23/05/2022 Στην Κρύπτη του Αγίου Σάββα στο Βελιγράδι συνεχίζονται οι εργασίες της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Σερβίας υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Πατριάρχη κ.κ. Πορφυρίου.  Η Σύνοδος συνεδρίασε και χθες στο Κάρλοβατς, μια από τις 3 έδρες του Πατριαρχείου, μέσα σε πανηγυρικό κλίμα στο πλαίσιο της εκατονταετηρίδας του Πατριαρχείου Σερβίας. Σήμερα η συνεδρίαση πραγματοποιείται στην κρύπτη...
16 Μαΐου, 2022 - 11:29
Τελευταία ενημέρωση: 23/05/2022 - 16:30

Συνεδριάζει η Ιερά Σύνοδος των Επισκόπων του Πατριαρχείου Σερβίας (ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
Συνεδριάζει η Ιερά Σύνοδος των Επισκόπων του Πατριαρχείου Σερβίας (ΦΩΤΟ)

Στην Κρύπτη του Αγίου Σάββα στο Βελιγράδι συνεχίζονται οι εργασίες της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Σερβίας υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Πατριάρχη κ.κ. Πορφυρίου. 

Η Σύνοδος συνεδρίασε και χθες στο Κάρλοβατς, μια από τις 3 έδρες του Πατριαρχείου, μέσα σε πανηγυρικό κλίμα στο πλαίσιο της εκατονταετηρίδας του Πατριαρχείου Σερβίας.

Σήμερα η συνεδρίαση πραγματοποιείται στην κρύπτη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Πρίγκιπα Λαζάρου και σύμφωνα με τη διαδικασία που ορίζει ο Κανονισμός, η συνεδρίαση αρχίζει με την έγκριση της ημερήσιας διάταξης που αποτελείται από ληφθέντα θέματα που υποβλήθηκαν από την Ιερά Σύνοδο των Επισκόπων και συνεχίζεται με την εξέταση εκθέσεων όλων των κεντρικών εκκλησιαστικών φορέων.

Στο τέλος της συνεδρίασης η Ιερά Σύνοδος θα εκδώσει δελτίο τύπου για το έργο της. Υπενθυμίζεται ότι το Πατριαρχείο Σερβίας δεν έχει τοποθετηθεί ακόμα για την απόφαση του Οικουμενικού Πατριαρχείου να δεχτεί σε ευχαριστιακή κοινωνία την μέχρι πρότινος Σχισματική Εκκλησία των Σκοπίων με την ονομασία “Αρχιεπισκοπή Αχρίδος” υπό τον Αρχιεπίσκοπο κ. Στέφανο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων