24/05/2021 24/05/2021 Γραφείο ρεπορτάζ ope.gr Τις τακτικές τις εργασίες ξεκίνησε σήμερα η Ιερά Σύνοδος του Πατριαρχείου της Σερβίας υπό την προεδρία του Μακαριωτάτου Πατριάρχου κ.κ. Πορφυρίου. Μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν θα είναι και η πλήρωση των θέσεων της Ιεράς Μητροπόλεως Ζάγκρεμπ και Λουμπλιάνας και Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας της οποίας τοποτηρητής από την ημέρα κοίμησης του...
24 Μαΐου, 2021 - 13:49

Συνεδριάζει η Ιερά Σύνοδος του Πατριαρχείου Σερβίας

Διαδώστε:
Συνεδριάζει η Ιερά Σύνοδος του Πατριαρχείου Σερβίας

Γραφείο ρεπορτάζ ope.gr

Τις τακτικές τις εργασίες ξεκίνησε σήμερα η Ιερά Σύνοδος του Πατριαρχείου της Σερβίας υπό την προεδρία του Μακαριωτάτου Πατριάρχου κ.κ. Πορφυρίου.

Μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν θα είναι και η πλήρωση των θέσεων της Ιεράς Μητροπόλεως Ζάγκρεμπ και Λουμπλιάνας και Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας της οποίας τοποτηρητής από την ημέρα κοίμησης του μακαριστού Μητροπολίτη κυρού Αμφιλοχίου (30 Οκτωβρίου 2020), είναι ο Επίσκοπος Μπουντίμλιε και Νίκτσιτς κ. Ιωαννίκιος.

Επίσης, αντικείμενο συζήτησης θα είναι και η επικείμενη συμφωνία μεταξύ του κράτους του Μαυροβουνίου με την Εκκλησία της Σερβίας την οποία αναμένεται να υπογράψουν ο Πρωθυπουργός του Μαυροβουνίου, Ζντάβκο Κριβοκάπιτς και ο Πατριάρχης κ.κ. Πορφύριος.

Τέλος, αναφορά θα γίνει και στην κατάσταση την οποία επικρατεί στο Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια. Υπενθυμίζεται πως η ενθρόνιση του Πατριάρχη στην ιστορική έδρα του Πατριαρχείου, τη Μονή του Πέτς στο Κοσσυφοπέδιο, πήρε παράταση για ακόμη μια φορά εξαιτίας της υφιστάμενης υγειονομικής κατάστασης που επικρατεί στην περιοχή.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων