13/11/2022 13/11/2022 Στο γεγονος ότι η Εκκλησία εκτελεί την αποστολή της όταν ενσωματώνεται στην κοινωνία, δηλαδή εμπλέκεται σε κοινωνικές διαδικασίες, στάθηκε ιδιαίτερα ο Επίσκοπος Σάμπατς κ. Ιερόθεος στη συνάντηση που είχε με τον δήμαρχο της πόλης, Δρ. Αλεξάνταρ Πάγιτς. Οι δύο πλευρές συναντήθηκαν για πρώτη φορά σε επίσημο επίπεδο μετά την εκλογή και ενθρόνιση του Πανιερωτάτου. Βασικό...
13 Νοεμβρίου, 2022 - 13:23
Τελευταία ενημέρωση: 13/11/2022 - 15:17

Συνεργασία Εκκλησίας και Δήμου Σάμπατς για το κοινό όφελος του λαού

Διαδώστε:
Συνεργασία Εκκλησίας και Δήμου Σάμπατς για το κοινό όφελος του λαού

Στο γεγονος ότι η Εκκλησία εκτελεί την αποστολή της όταν ενσωματώνεται στην κοινωνία, δηλαδή εμπλέκεται σε κοινωνικές διαδικασίες, στάθηκε ιδιαίτερα ο Επίσκοπος Σάμπατς κ. Ιερόθεος στη συνάντηση που είχε με τον δήμαρχο της πόλης, Δρ. Αλεξάνταρ Πάγιτς.

Οι δύο πλευρές συναντήθηκαν για πρώτη φορά σε επίσημο επίπεδο μετά την εκλογή και ενθρόνιση του Πανιερωτάτου. Βασικό αντικείμενο συζήτησης ήταν η συνεργασία δήμου και εκκλησίας, καθώς και αντιμετώπιση προβλημάτων που είχαν προκύψει κατά το παρελθόν.

Με την ευκαιρία αυτή, ο Επίσκοπος κ. Ιερόθεος ανακοίνωσε επίσης εκτεταμένες κατασκευαστικές εργασίες στον καθεδρικό ναό του Σάμπατς, το εντυπωσιακό χαρακτηριστικό της πόλης και της πνευματικής της ζωής, ιδίως λαμβάνοντας υπόψη την ταλαιπωρημένη ιστορία αυτού του ιερού τόπου.

Επίσης, έγινε λόγος για την ανάγκη να εκπέμπει το Ραδιόφωνο «Φωνή της Εκκλησίας» και σε άλλες εμβέλειες από ό,τι συμβαίνει τώρα, γιατί αποτελεί ένα σημαντικό ποιμαντικό μέσο.

Ο δήμαρχος κ. Πάγιτς επεσήμανε ότι είναι σημαντικό για τους πολίτες του Σάμπας Εκκλησία και δημοτική αρχή να συνεργάζονται για το κοινό όφελος ενώ χαρακτήρισε υψηλό το επίπεδο συνεργασίας την περίοδο αυτή.

Τέλος, ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο έργο του μακαριστού Επισκόπου Σάμπατς κυρού Λαυρεντίου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων