21/12/2019 21/12/2019 Να συνεργαστεί με το Πατριαρχείο της Σερβίας ζήτησαν σήμερα σε ογκώδη διαδήλωση οι Ορθόδοξοι Μαυροβούνιοι από τη κυβέρνηση της χώρας.  Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα στην πόλη Νίκσιτς, παραβρέθηκαν πάνω από έξι χιλιάδες πιστοί, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αστυνομίας. Πάγιο αίτημα τους η κατάργηση των άρθρων του νομοσχεδίου “Περί ελευθερίας θρησκεύματος και πεποιθήσεων και περί...
21 Δεκεμβρίου, 2019 - 17:06
Τελευταία ενημέρωση: 21/12/2019 - 19:48

Συνεργασία κυβέρνησης – Εκκλησίας ζήτησαν οι Μαυροβούνιοι

Διαδώστε:
Συνεργασία κυβέρνησης – Εκκλησίας ζήτησαν οι Μαυροβούνιοι

Να συνεργαστεί με το Πατριαρχείο της Σερβίας ζήτησαν σήμερα σε ογκώδη διαδήλωση οι Ορθόδοξοι Μαυροβούνιοι από τη κυβέρνηση της χώρας. 

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα στην πόλη Νίκσιτς, παραβρέθηκαν πάνω από έξι χιλιάδες πιστοί, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αστυνομίας. Πάγιο αίτημα τους η κατάργηση των άρθρων του νομοσχεδίου “Περί ελευθερίας θρησκεύματος και πεποιθήσεων και περί νομικού καθεστώτος των θρησκευτικών κοινοτήτων” το οποίο οι Βουλευτές καλούνται να το ψηφίσουν.

Ταυτόχρονα το κυβερνών Δημοκρατικό κόμμα των σοσιαλιστών και οι συνεργάτες του έχουν 42 από τους 81 ψήφους που απαιτούνται για να περάσει το νομοσχέδιο. Η έναρξη συζήτησης για την ψηφοφορία στη Βουλή ορίστηκε για τις 24 Δεκεμβρίου.

Στη Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία φοβούνται ότι μετά την έγκριση του σχετικού νόμου στο Μαυροβούνιο θα αρχίσει η κατάσχεση των εκκλησιαστικών περιουσιακών στοιχείων και η παράδοσή τους στην μη αναγνωρισμένη στον κόσμο “αυτοκέφαλη” εκκλησία του Μαυροβουνίου.

“Ζητούμε να υπογραφεί η συμφωνία με την κυβέρνηση, η οποία να έχει τους ίδιους όρους που περιέχονται στις συμφωνίες, τις οποίες το κράτος υπέγραψε με άλλες Εκκλησίες και θρησκευτικούς οργανισμούς και να ρυθμίζει τα ζητήματα προς κοινό συμφέρον. Καθώς και να ψηφιστεί ο νόμος περί επιστροφής των κατασχεθέντων και περί αποζημίωσης των κατασχεθέντων νωρίτερα”, τόνισε η κεντρική επιτροπή των διοργανωτών της διαδήλωσης.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων