10/05/2024 10/05/2024 Συνέρχεται στο πλαίσιο της τακτικής της συνεδρίασης για το 2024 η Ιερά Σύνοδος των Επισκόπων της Σερβικής Εκκλησίας υπό την προεδρία του Πατριάρχη Σερβίας κ.κ. Πορφυρίου.  Την Τρίτη 14 Μαϊου, θα τελεστεί πανηγυρική Συνοδική Θεία Λειτουργία στο ναό των Αγίων Αποστόλων στην Καθέδρα των Σέρβων Πατριαρχών στο Πετς του Κοσσυφοπεδίου. Στις 15 Μαϊου, ημέρα Τετάρτη,...
10 Μαΐου, 2024 - 14:16
Τελευταία ενημέρωση: 10/05/2024 - 15:53

Συνέρχεται από τις 14 Μαΐου η Ιερά Σύνοδος των Επισκόπων της Σερβικής Εκκλησίας

Διαδώστε:
Συνέρχεται από τις 14 Μαΐου η Ιερά Σύνοδος των Επισκόπων της Σερβικής Εκκλησίας

Συνέρχεται στο πλαίσιο της τακτικής της συνεδρίασης για το 2024 η Ιερά Σύνοδος των Επισκόπων της Σερβικής Εκκλησίας υπό την προεδρία του Πατριάρχη Σερβίας κ.κ. Πορφυρίου. 

Την Τρίτη 14 Μαϊου, θα τελεστεί πανηγυρική Συνοδική Θεία Λειτουργία στο ναό των Αγίων Αποστόλων στην Καθέδρα των Σέρβων Πατριαρχών στο Πετς του Κοσσυφοπεδίου.

Στις 15 Μαϊου, ημέρα Τετάρτη, θα ξεκινήσουν οι εργασίες στην κρύπτη του ναού του Αγίου Σάββα στο Βελιγράδι, υπό την Προεδρία του Πατριάρχη κ.κ. Πορφυρίου, με τα μέλη της Συνόδου να ασχολούνται με τα θέματα τα οποία έχουν οριστεί προς συζήτηση ενώ θα κληθούν να λάβουν και αποφάσεις για τρέχοντα ζητήματα της Σερβικής Εκκλησίας.

Σύμφωνα με τη διαδικασία που ορίζει ο Καταστατικός Χάρτης, η συνεδρίαση αρχίζει με την έγκριση της ημερήσιας διάταξης, η οποία αποτελείται από τα θέματα που υπέβαλε η Ιερά Σύνοδος των Επισκόπων, και συνεχίζεται με την εξέταση εκθέσεων για το ποιμαντικό έργο όλων των επισκοπών καθώς και για άλλα διοικητικά όργανα της Σερβικής Εκκλησίας.

Στο τέλος της τακτικής συνεδρίασης η Σύνοδος των Επισκόπων θα εκδώσει δελτίο τύπου για το έργο της.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων