24/06/2019 24/06/2019 Ιερούς ναούς που βρίσκονται υπό συντήρηση ή ανέγερση επισκέφθηκε ο Πανιερότατος Επίσκοπος Όσιεγκ και Μπαράνιας κ. Χερουβείμ. Τον Παννιερότατο συνόδευε ο επικεφαλής του Επαρχιακού Ινστιτούτου για την διάσωση των Πολιτιστικών Μνημείων. Η επίσκεψη ξεκίνησε με μια ξενάγηση στο ναό του Αγίου Δημητρίου στο Ντάλ, το οποίο βρίσκεται σε διαδικασία ανοικοδόμησης. Η περιοδεία συνεχίστηκε με την...
24 Ιουνίου, 2019 - 9:30
Τελευταία ενημέρωση: 24/06/2019 - 9:13

Συνεχίζεται η αποκατάσταση ναών στην Επισκοπή Όσιεγκ

Διαδώστε:
Συνεχίζεται η αποκατάσταση ναών στην Επισκοπή Όσιεγκ

Ιερούς ναούς που βρίσκονται υπό συντήρηση ή ανέγερση επισκέφθηκε ο Πανιερότατος Επίσκοπος Όσιεγκ και Μπαράνιας κ. Χερουβείμ. Τον Παννιερότατο συνόδευε ο επικεφαλής του Επαρχιακού Ινστιτούτου για την διάσωση των Πολιτιστικών Μνημείων.

Η επίσκεψη ξεκίνησε με μια ξενάγηση στο ναό του Αγίου Δημητρίου στο Ντάλ, το οποίο βρίσκεται σε διαδικασία ανοικοδόμησης.

Η περιοδεία συνεχίστηκε με την επίσκεψη στο ναό του Αγίου Γεωργίου στο Μποβότα, όπου το τέμπλο αποκαταστάθηκε με τη συνεργασία των θεσμών της Δημοκρατίας της Κροατίας και της Δημοκρατίας της Σερβίας.

Στη συνέχεια, η αντιπροσωπεία κατευθύνθηκε στο Βούκοβαρ, όπου στο παρελθόν ο Καθεδρικός ναός του Αγίου Νικολάου είχε κατασχεθεί, αλλά πλέον έχει δοθεί εκ νέου στην Επισκοπή μαζί με τα υπάρχοντα κειμήλια που υπήρχαν σε αυτόν. Τα έργα αποκατάστασης στο συγκεκριμένο ναό έχουν μπει πλέον στο τελικό στάδιο και σύντομα ο ναός θα αρχίσει να λειτουργεί.

  

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων