14/01/2020 14/01/2020 Δεκάδες χιλιάδες υποστηρικτές της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, ηγούμενοι από ιερείς πραγματοποίησαν νέες διαδηλώσεις σε όλο το Μαυροβούνιο για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στον αμφιλεγόμενο νέο θρησκευτικό νόμο. Στην Ποντγκόριτσα ο Επίσκοπος Διοκλείας κ. Μεθόδιος δήλωσε ότι οι διαμαρτυρίες δεν θα σταματήσουν μέχρι να αποσυρθεί ο νόμος και είπε ότι η Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία θέλει...
14 Ιανουαρίου, 2020 - 8:03

Συνεχίζονται οι διαδηλώσεις στο Μαυροβούνιο

Διαδώστε:
Συνεχίζονται οι διαδηλώσεις στο Μαυροβούνιο

Δεκάδες χιλιάδες υποστηρικτές της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, ηγούμενοι από ιερείς πραγματοποίησαν νέες διαδηλώσεις σε όλο το Μαυροβούνιο για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στον αμφιλεγόμενο νέο θρησκευτικό νόμο.

Στην Ποντγκόριτσα ο Επίσκοπος Διοκλείας κ. Μεθόδιος δήλωσε ότι οι διαμαρτυρίες δεν θα σταματήσουν μέχρι να αποσυρθεί ο νόμος και είπε ότι η Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία θέλει συνομιλίες με τις αρχές του Μαυροβουνίου.

“Είμαστε έτοιμοι για διάλογο σχετικά με την πιθανή υπογραφή της συμφωνίας μεταξύ της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και του κράτους. Η εκκλησία θέλει διάλογο για την επίλυση των θεμάτων ιδιοκτησίας καθώς και τη συμμετοχή διεθνών οργανισμών» υπογράμμισε.

Διαμαρτυρίες διοργανώθηκαν σε πολλές πόλεις της χώρας, και όπως ανακοίνωσε η Ιερά Μητρόπολης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας θα πραγματοποιούνται δύο φορές την εβδομάδα.

Φωτογραφίες: BIRN

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων