22/05/2019 22/05/2019 Τη συνέχιση των εργασιών για την ανέγερση του Ιερού Ναού του Αγίου Σάββα της Σερβικής Ορθοδόξου Εκκλησίας στην Νέα Υόρκη ανακοίνωσε αρμόδια Επιτροπή του Σερβικού Ορθόδοξου Καθεδρικού Ναού του Αγίου Σάββα . “Με ταπεινή καρδιά και βαθιά ευγνωμοσύνη προς τον Κύριο ξεκινήσαμε τελικά το έργο της ανακατασκευής στην εκκλησία του Καθεδρικού Ναού του Αγίου Σάββα...
22 Μαΐου, 2019 - 13:26
Τελευταία ενημέρωση: 22/05/2019 - 13:52

Συνεχίζονται οι εργασίες στον Άγιο Σάββα του Μανχάταν

Διαδώστε:
Συνεχίζονται οι εργασίες στον Άγιο Σάββα του Μανχάταν

Τη συνέχιση των εργασιών για την ανέγερση του Ιερού Ναού του Αγίου Σάββα της Σερβικής Ορθοδόξου Εκκλησίας στην Νέα Υόρκη ανακοίνωσε αρμόδια Επιτροπή του Σερβικού Ορθόδοξου Καθεδρικού Ναού του Αγίου Σάββα .

“Με ταπεινή καρδιά και βαθιά ευγνωμοσύνη προς τον Κύριο ξεκινήσαμε τελικά το έργο της ανακατασκευής στην εκκλησία του Καθεδρικού Ναού του Αγίου Σάββα στο Μανχάταν. Παρά τα πολλά εμπόδια στην πορεία, αυτή η φάση της προσπάθειας ανοικοδόμησης σηματοδοτεί πραγματικά την αρχή της ανάστασής της από τη φωτιά που κατέστρεψε την εκκλησία το Πάσχα το 2016” δήλωσε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ανατολικής Αμερικής του Πατριαρχείου της Σερβία, κ. Ειρηναίος.

“Ο καθεδρικός ναός του Αγίου Σάββα είναι ένα ιερό που ανήκει σε όλους τους Σέρβους όπου και αν κατοικούν, λαμβάνοντας υπόψη ότι αυτό αποτελεί μέρος της κληρονομιάς που μας κληροδότησε ο Άγιος Μητροπολίτης Νικόλαος” πρόσθεσε.

Ο Καθεδρικός Ναός του Αγίου Σάββα στη Νέα Υόρκη είχε χτιστεί το 1855 ως μια Επισκοπική Εκκλησία, ενώ άρχισε να λειτουργεί ως Ορθόδοξη εκκλησία από το 1940, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εκκλησίας.
Ο Σερβικός Καθεδρικός Ναός του Αγίου Σάββα, παλαιότερα γνωστός ως Ναός της Αγίας Τριάδος, αγοράστηκε από την Επισκοπή της Νέας Υόρκης το 1943 και εγκαινιάστηκε το 1944.
Ο γοτθικού τύπου ναός σχεδιάστηκε το 1850 από τον γνωστό αρχιτέκτονα Ρίτσαρντ Απτζον και ξεκίνησε να λειτουργεί το 1855.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων