15/02/2020 15/02/2020 “Χαιρετίζουμε την προσπάθεια να βρεθεί μια λύση για το καλό της Ορθοδόξου Εκκλησίας στο Μαυροβούνιο. Με προσευχή θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας μέχρι να βρεθεί η τελική λύση”, τονίζει, σε ανακοίνωση του το Επισκοπικό Συμβούλιο Μαυροβουνίου. Με τον Πρωθυπουργό του Μαυροβουνίου Ντούσκο Μάρκοβιτς συναντήθηκε, χθες, ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Αμφιλόχιος, συνοδευόμενος από μέλη...
15 Φεβρουαρίου, 2020 - 10:37
Τελευταία ενημέρωση: 15/02/2020 - 11:09

“Συνεχίζουμε με προσευχή μέχρι να βρεθεί η τελική λύση”

Διαδώστε:
“Συνεχίζουμε με προσευχή μέχρι να βρεθεί η τελική λύση”

“Χαιρετίζουμε την προσπάθεια να βρεθεί μια λύση για το καλό της Ορθοδόξου Εκκλησίας στο Μαυροβούνιο. Με προσευχή θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας μέχρι να βρεθεί η τελική λύση”, τονίζει, σε ανακοίνωση του το Επισκοπικό Συμβούλιο Μαυροβουνίου.

Με τον Πρωθυπουργό του Μαυροβουνίου Ντούσκο Μάρκοβιτς συναντήθηκε, χθες, ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Αμφιλόχιος, συνοδευόμενος από μέλη του Επισκοπικού Συμβουλίου Μαυροβουνίου, του Πατριαρχείου της Σερβίας.

Στην πεντάωρης διάρκειας συνάντηση, οι εκπρόσωποι του Επισκοπικού συμβουλίου του Μαυροβουνίου πρότειναν στον Πρωθυπουργό Ντούσκο Μάρκοβιτς να γίνει τροποποίηση στον αμφιλεγόμενο νόμο για τις θρησκευτικές ελευθερίες. Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης οι δυο πλευρές εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση, στην οποία αναφέρουν, μεταξύ άλλων, ότι: “Και οι δύο πλευρές εξέφρασαν πλήρως τις απόψεις τους για τα εκκρεμή ζητήματα που σχετίζονται με τον Νόμο. Η Εκκλησία υποστηρίζει ότι είναι απαραίτητο να μιλήσουμε για τροποποιήσεις του Νόμου και όχι για την εφαρμογή του, διότι κατά την άποψη της Εκκλησίας, ο Νόμος δεν είναι σύμφωνος με το Σύνταγμα ή τα διεθνή πρότυπα”.

Το Επισκοπικό Συμβούλιο Μαυροβουνίου εξέδωσε, λίγη ώρα μετά, και δική του ανακοίνωση, με την οποία τονίζει ό,τι θα συνεχίσει τον αγώνα του μέχρι να βρεθεί η τελική λύση για το καλό της Εκκλησίας, ενώ ταυτόχρονα ευχαριστεί το λαό για τη στήριξη και την υπομονή του όλο αυτό το διάστημα.

“Σε μια χώρα που έχει πληθώρα Αγίων και σέβεται τις παραδόσεις της, αναφέραμε σήμερα γιατί εδώ και δυο μήνες ο κόσμος διαδηλώνει ειρηνικά στους δρόμους. Χαιρετίζουμε την σημερινή προσπάθεια να βρεθεί μια λύση, μέσα από τον γόνιμο και υγιεί διάλογο με τους αρμόδιους, για το καλό της Ορθοδόξου Εκκλησίας στο Μαυροβούνιο. Ευχαριστούμε τους πιστούς, που όλο αυτό το διάστημα με υπομονή στέκονται δίπλα μας. Με προσευχή θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας μέχρι να βρεθεί η τελική λύση”, αναφέρεται, στην ανακοίνωση. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μάρκοβιτς: Καλώ την Εκκλησία σε διάλογο

Στο Συνταγματικό Δικαστήριο προσφεύγει το Πατρ. Σερβίας

Συστράτευση των Επισκόπων της Σερβικής Ορθοδόξου Εκκλησίας

Βολές κατά των Αρχών του Μαυροβουνίου από τον Επίσκοπο Σλαβονίας

Μεγαλειώδης «Λιτανεία-διαμαρτυρία» στην Πρωτεύουσα του Μαυροβουνίου Ποντγκόριτσα – Μητρ. Μαυροβουνίου «Μας στηρίζουν όλοι»

«Μαραθώνια» συνάντηση 5 ωρών Μάρκοβιτς με τους Επισκόπους του Μαυροβουνίου- Σε επίπεδο νομικών εμπειρογνωμόνων θα επιλυθεί το «ακανθώδες» ζήτημα

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων