12/04/2020 12/04/2020 Η πανδημία που πλήττει αυτή την στιγμή την υφήλιo ήταν το αντικείμενο της τηλεφωνικής συνομιλίας του Μακαρ. Πατριάρχη Σερβίας κ.κ. Ειρηναίου και του Μακαρ. Πατριάρχη Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννη Ί που πραγματοποιήθηκε χθες, Σάββατο 11 Απριλίου 2020. Επιμέλεια: Νίκος Οικονόμου – Πρακτορείο “ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ” Σύμφωνα με την σχετική ενημέρωση του Πατριαρχείου Σερβίας, κατά την διάρκεια της επικοινωνίας,...
12 Απριλίου, 2020 - 15:34
Τελευταία ενημέρωση: 12/04/2020 - 22:57

Συνομιλία Πατριαρχών Σερβίας-Αντιοχείας για την πανδημία

Διαδώστε:
Συνομιλία Πατριαρχών Σερβίας-Αντιοχείας για την πανδημία

Η πανδημία που πλήττει αυτή την στιγμή την υφήλιo ήταν το αντικείμενο της τηλεφωνικής συνομιλίας του Μακαρ. Πατριάρχη Σερβίας κ.κ. Ειρηναίου και του Μακαρ. Πατριάρχη Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννη Ί που πραγματοποιήθηκε χθες, Σάββατο 11 Απριλίου 2020.

Επιμέλεια: Νίκος Οικονόμου – Πρακτορείο “ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ”

Σύμφωνα με την σχετική ενημέρωση του Πατριαρχείου Σερβίας, κατά την διάρκεια της επικοινωνίας, οι δύο Προκαθήμενοι εξέφρασαν την ανησυχία τους για την παγκόσμια πανδημία.

Επιπλέον, εξέφρασαν προσευχόμενοι την ευχή ο Κύριος, η Ανάσταση Του Οποίου θα εορταστεί προσεχώς, να απαλλάξει τον κόσμο από αυτήν την μάστιγα, να αναπαύσει τις ψυχές των θανόντων και να ενισχύσει πνευματικά τους αγαπημένους τους.

Να σημειωθεί ότι όπως σας ενημέρωσε το Πρακτορείο “ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ”, κατά την διάρκεια της χθεσινής ημέρας, ο Προκαθήμενος της Σερβικής Ορθοδόξου Εκκλησίας επικοινώνησε τηλεφωνικά επίσης και με τον Πατριάρχη Μόσχας κ.κ. Κύριλλο. Στο επίκεντρο της συνομιλίας τους βρέθηκαν τα τελευταία γεγονότα της επικαιρότητας σχετικά με την πανδημία του κορωνοϊου, η κατάσταση που επικρατεί στις χώρες τους, καθώς και τα μέτρα που λαμβάνουν οι δύο Εκκλησίες με σκοπό την περαιτέρω αποτροπή της εξάπλωσης της πανδημίας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων