18/01/2023 19/01/2023 Ισχυρή σύσταση προς επίδοξους κολυμβητές να μην πραγματοποιήσουν την καθιερωμένη βουτιά προκειμένου να πιάσουν τον Σταυρό για λόγους ασφαλείας, απευθύνει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Ιωαννίκιος, ενόψει της αυριανής εορτής των Θεοφανείων με το παλαιό εορτολόγιο. Όπως αναφέρει σε μήνυμα του ο Σεβασμιώτατος, λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών που επικρατούν στη χώρα και...
18 Ιανουαρίου, 2023 - 19:11
Τελευταία ενημέρωση: 19/01/2023 - 2:16

Συστάσεις του Μητροπολίτη Μαυροβουνίου σε κολυμβητές ενόψει Θεοφανείων

Διαδώστε:
Συστάσεις του Μητροπολίτη Μαυροβουνίου σε κολυμβητές ενόψει Θεοφανείων

Ισχυρή σύσταση προς επίδοξους κολυμβητές να μην πραγματοποιήσουν την καθιερωμένη βουτιά προκειμένου να πιάσουν τον Σταυρό για λόγους ασφαλείας, απευθύνει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Ιωαννίκιος, ενόψει της αυριανής εορτής των Θεοφανείων με το παλαιό εορτολόγιο.

Όπως αναφέρει σε μήνυμα του ο Σεβασμιώτατος, λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών που επικρατούν στη χώρα και θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές, δεν πρέπει να πραγματοποιηθεί η βουτιά στο νερό για την ανάδυση του Σταυρού.

Επίσης τονίζει ότι η σύσταση ισχύει ιδιαίτερα για περιοχές, όπου σημειώνεται υπερχείλιση ποταμών και θαλασσοταραχή με ισχυρά και επικίνδυνα ρεύματα. Παράλληλα κάνει αναφορά στις σχετικές προειδοποιήσεις της Διεύθυνσης Προστασίας και Διάσωσης του Υπουργείου Εσωτερικών και άλλοι κρατικών φορέων, οι οποίες κάνουν λόγο για σοβαρούς κινδύνους εξαιτίας των ακραίων καιρικών συνθηκών με έντονη βροχόπτωση, ισχυρούς ανέμους, άνοδο της στάθμης της θάλασσας, κύματα κτλ.

Ακόμη ο Σεβασμιώτατος, μεταξύ άλλων, αναφέρει, ότι η ευλογία και ο Αγιασμός των Υδάτων που τελείται από την Εκκλησία ως μαρτυρία της ευλογίας και της Χάριτος που έφερε ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός με την ενσάρκωση Του, εισάγει τους πιστούς στο Θείο Μυστήριο της μεταμόρφωσης της Δημιουργίας από εφήμερη σε άφθαρτη και από θνητή σε αθάνατη.

Καταλήγοντας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Ιωαννίκιος καλεί κλήρο και λαό να γεμίσουν τους ναούς και να παρακολουθήσουν την Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού, τον οποίο στη συνέχεια θα έχουν την δυνατότητα να λάβουν προκειμένου να καθαγιάσουν τα σπίτια τους.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων