19/01/2021 19/01/2021 O εορτασμός των Θεοφανείων πραγματοποιήθηκε νωρίτερα σήμερα στο Μαυροβούνιο, καθώς στο Πατριαρχείο Σερβίας εορτάζουν με το παλαιό ημερολόγιο.  Μετά τη Θεία Λειτουργία πιστοί εν λιτανεία πορεύθησαν στον ποταμό Λιμ, όπου νέοι βούτηξαν στα παγωμένα νερά για τον Τίμιο Σταυρό. Ο Μάρκο Drobnjak ήταν ο πρώτος που έφτασε τον Τίμιο Σταυρό. Το χρυσό μεταγιόν με το...
19 Ιανουαρίου, 2021 - 13:01
Τελευταία ενημέρωση: 19/01/2021 - 16:05

Ο εορτασμός των Θεοφανείων στο Μαυροβούνιο

Διαδώστε:
Ο εορτασμός των Θεοφανείων στο Μαυροβούνιο

O εορτασμός των Θεοφανείων πραγματοποιήθηκε νωρίτερα σήμερα στο Μαυροβούνιο, καθώς στο Πατριαρχείο Σερβίας εορτάζουν με το παλαιό ημερολόγιο. 

Μετά τη Θεία Λειτουργία πιστοί εν λιτανεία πορεύθησαν στον ποταμό Λιμ, όπου νέοι βούτηξαν στα παγωμένα νερά για τον Τίμιο Σταυρό.

Ο Μάρκο Drobnjak ήταν ο πρώτος που έφτασε τον Τίμιο Σταυρό. Το χρυσό μεταγιόν με το πρόσωπο του Ιησού Χριστού που κατ’ έθος δωρίζεται στον πρώτο που πιάνει τον Τίμιο Σταυρό φέτος κατόπιν πρωτοβουλίας του Πανιερωτάτου κ. Ιωαννίκιου και του εκκλησιαστικού συμβουλίου θα δοθεί στο ιατρικό προσωπικό του Νοσοκομείου που δίνουν αγώνα κατά του κορωνοϊού. 

O Πανιερώτατος Επίσκοπος Βουδίμλιε και Νίκσιτς κ. Ιωαννίκιος, ο οποίος τέλεσε και την Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού, ιερούργησε κατά τη Θεία Λειτουργία στην Μονή Djurdjevi Stupovi.

Η ιστορία γράφει ότι στην κοιλάδα του ποταμού Λιμ υπήρξαν 70 μοναστήρια. Μερικά από αυτά έχουν ανακαινιστει και είναι λειτουργικά σήμερα. Μερικά έχουν καταστραφεί ολοσχερώς επί Τουρκοκρατίας.

Παρακολουθήστε τα σχετικά βίντεο: 

 

 

Τα Θεοφάνεια στην Ιερά Μονή Αγίου Συμεών του Μυροβλήτη στην Ποντγκόριτσα όπου ο Ηγούμενος της Μονής π. Δανιήλ βούτηξε στα παγωμένα νερά:

 

Τα Θεοφάνεια εορτάστηκαν και στην πόλη Berane του Μαυροβουνίου:

 

Δείτε φωτογραφίες από την Ακολουθία του Αγιασμού στην Ιερά Μονή Γεννήσεως της Θεοτόκου, έδρα της Ιεράς Μητροπόλεως Μαυροβουνίου:

Δείτε φωτογραφίες από το ποταμό Λιμ: 

Στη Θεία Λειτουργία στην Μονή Djurdjevi Stupovi, ιερούργησε ο Πανιερώτατος Επίσκοπος Βουδίμλιε και Νίκσιτς κ. Ιωαννίκιος ο οποίος τέλεσε και την Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων