07/06/2020 07/06/2020 Τον άμεσο τερματισμό της επιλεκτικής και μεροληπτικής εφαρμογής των νόμων, κανονισμών και δικαστικών διαδικασιών εις βάρος του Πανιερ. Επισκόπου Βουδίμλιε και Νίκσιτς κ. Ιωαννικίου, κληρικών και πιστών ζητάει από την Κυβέρνηση η Ιερά Μητρόπολη Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας. Σε χθεσινή ανακοίνωση της, η Μητρόπολη τονίζει ότι αυτές οι ενέργειες έχουν κλονίσει την ήδη αδύναμη εμπιστοσύνη μεταξύ...
07 Ιουνίου, 2020 - 14:20
Τελευταία ενημέρωση: 07/06/2020 - 14:49

Τερματισμό των διώξεων ζητάει η Μητρόπολη Μαυροβουνίου

Διαδώστε:
Τερματισμό των διώξεων ζητάει η Μητρόπολη Μαυροβουνίου

Τον άμεσο τερματισμό της επιλεκτικής και μεροληπτικής εφαρμογής των νόμων, κανονισμών και δικαστικών διαδικασιών εις βάρος του Πανιερ. Επισκόπου Βουδίμλιε και Νίκσιτς κ. Ιωαννικίου, κληρικών και πιστών ζητάει από την Κυβέρνηση η Ιερά Μητρόπολη Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας.

Σε χθεσινή ανακοίνωση της, η Μητρόπολη τονίζει ότι αυτές οι ενέργειες έχουν κλονίσει την ήδη αδύναμη εμπιστοσύνη μεταξύ Κράτους – Εκκλησίας, η οποία διαταράχθηκε από την ψήφιση του Νόμου για τις Θρησκευτικές Ελευθερίες. Επιπλέον, εντάθηκαν οι διχασμοί και η κρίση στην κοινωνία, το οποίο επιβεβαιώνει ότι οι νόμοι δεν έχουν εφαρμοστεί ισότιμα σε όλους στο Μαυροβούνιο. Στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται επίσης, ότι αυτό θέτει σε κίνδυνο τα θεμέλια μιας σύγχρονης και δημοκρατικής κοινωνίας που βασίζεται στο κράτος δικαίου.

“Εάν λάβουμε υπόψη ότι από τις 12 Μαΐου, όταν ο Επίσκοπος Ιωαννίκιος φυλακίστηκε μαζί με τους οκτώ ιερείς, είχαμε δεκάδες παρόμοιες ή πανομοιότυπες παραβιάσεις των κανονισμών του Εθνικού Συντονιστικού Φορέα για Μεταδιδόμενες Ασθένειες, και σε κανέναν δεν ασκήθηκε δίωξη, τότε είναι απολύτως σαφές ότι τα μέτρα προβλέπονται για τον σκοπό της δίωξης της Εκκλησίας και την παρεμπόδιση της αποστολής της.”, – αναφέρει, μεταξύ άλλων, η ανακοίνωση.

 

Επιμέλεια: Νίκος Οικονόμου – “Πρακτορείο ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ”

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων