26/06/2020 27/06/2020 Να τερματίσουν τις διώξεις εις βάρος της Εκκλησίας και των κληρικών της στο Μαυροβούνιο, καλεί για πολλοστή φορά τον Πρόεδρο και την Κυβέρνηση της χώρας μέσω νέας ανακοίνωσης η Ιερά Σύνοδος του Πατριαρχείου Σερβίας. Επίσης, τους καλεί, μεταξύ άλλων, να ενεργήσουν “πολιτισμένα σύμφωνα με τις συστάσεις όλων των επισήμων πολιτικών και κοινωνικών παραγόντων από την...
26 Ιουνίου, 2020 - 18:45
Τελευταία ενημέρωση: 27/06/2020 - 1:48

Τερματισμό των διώξεων ζητάει το Πατριαρχείο Σερβίας

Διαδώστε:
Τερματισμό των διώξεων ζητάει το Πατριαρχείο Σερβίας

Να τερματίσουν τις διώξεις εις βάρος της Εκκλησίας και των κληρικών της στο Μαυροβούνιο, καλεί για πολλοστή φορά τον Πρόεδρο και την Κυβέρνηση της χώρας μέσω νέας ανακοίνωσης η Ιερά Σύνοδος του Πατριαρχείου Σερβίας. Επίσης, τους καλεί, μεταξύ άλλων, να ενεργήσουν “πολιτισμένα σύμφωνα με τις συστάσεις όλων των επισήμων πολιτικών και κοινωνικών παραγόντων από την Ευρώπη και τον κόσμο, επιτρέποντας και εγγυώντας την θρησκευτική ελευθερία και συνείδηση κάθε ατόμου και πολίτη του Μαυροβουνίου” και “να προσαρμόσουν τα μελλοντικά βήματα τους σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, ειδικά στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της θρησκευτικής ελευθερίας”.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Σερβίας αναφέρει:

“Στην συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στις 25 Ιουνίου 2020, η Ιερά Σύνοδος του Πατριαρχείου Σερβίας καταδίκασε έντονα την συνέχιση της δίωξης της Εκκλησίας από την τωρινή Κυβέρνηση του Μαυροβουνίου, όπως αποδεικνύεται με την πρόσφατη σύλληψη του Σεβ. Μητροπολίτου Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Αμφιλοχίου με σκοπό να δώσει εξηγήσεις στο Αστυνομικό Μέγαρο της Ποντγκόριτσα, όπου και κρατήθηκε για έξι ολόκληρες ώρες, με την σύλληψη ορισμένων ιερέων και πιστών και με τις συνεχείς απειλές για απέλαση εκείνων των ιερέων που δεν είναι πολίτες του Μαυροβουνίου.

Η Εκκλησία στο Μαυροβούνιο, οι Επίσκοποι, οι κληρικοί και οι μοναχοί της μαζί με τους πιστούς, υπερασπίζονται τα ιερά τους και απολύτως δικαιολογημένα απαιτούν τις απαραίτητες τροποποιήσεις στον επίμαχο νόμο για τις θρησκευτικές ελευθερίες αποφεύγοντας οποιαδήποτε πολιτικοποίηση του προβλήματος.

Η Ιερά Σύνοδος, για πολλοστή φορά, καλεί την τωρινή Κυβέρνηση του Μαυροβουνίου να σταματήσει την δίωξη της Εκκλησίας και των κληρικών της, να ενεργήσει πολιτισμένα σύμφωνα με τις συστάσεις όλων των επισήμων πολιτικών και κοινωνικών παραγόντων από την Ευρώπη και τον κόσμο, επιτρέποντας και εγγυώντας την θρησκευτική ελευθερία και συνείδηση κάθε ατόμου και πολίτη του Μαυροβουνίου. Η πρόσφατη δίωξη του Κράτους εις βάρος της Εκκλησίας στο Μαυροβούνιο και η κατάχρηση των μέτρων κατά της πανδημίας του κορωνοϊού, μπορούν να οδηγήσουν μόνο σε μεγαλύτερους κοινωνικούς διχασμούς και να θέσουν μόνιμα σε κίνδυνο την σταθερότητα και την ειρήνη όχι μόνο σε αυτήν την χώρα αλλά και σε ολόκληρη την περιοχή.

Παρέχοντας ισχυρή αδελφική υποστήριξη προς Επισκόπους, κληρικούς, μοναχούς και ευσεβείς Χριστιανούς με σκοπό την υπεράσπιση του δικαιώματος να εκφράζουν ελεύθερα την πίστη τους, η Ιερά Σύνοδος καλεί τον Πρόεδρο και την Κυβέρνηση του Μαυροβουνίου να σταματήσουν την δίωξη της Εκκλησίας, να προσαρμόσουν τα μελλοντικά βήματα τους σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, ειδικά στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της θρησκευτικής ελευθερίας, και να δείξουν έμπρακτα, και όχι μόνο με λόγια, ότι είναι μέρος της Ευρώπης και του πολιτισμένου κόσμου εν γένει.

Προσευχόμαστε στον Θεό να κυριαρχήσει η ειρήνη και η αδελφικότητα μεταξύ των πολιτών στο Μαυροβούνιο, ανεξαρτήτως θρησκείας, έθνους ή πολιτικής ένταξης και καλούμε τους πιστούς να είναι, όπως στο παρελθόν, υπεύθυνοι και αξιοπρεπείς στην υπεράσπιση των ιερών και του αναφαίρετου δικαιώματος στην θρησκευτική ελευθερία.”

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Στους δρόμους του Μαυροβουνίου μέχρι τη δικαίωση

Ξέσπασε ο Επίσκοπος Ιωαννίκιος: Πλουτίζουν οι κυβερνώντες!

 

Επιμέλεια: Νίκος Οικονόμου – Πρακτορείο “ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ”

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων