02/03/2020 02/03/2020 Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν και χθες  Κυριακή 1η Μαρτίου στους δρόμους του Μαυροβουνίου, διαμαρτυρόμενοι κατά του νέου θρησκευτικού νόμου. Ο Επίσκοπος Βουδμίλιε και Νίκσιτς του Πατριαρχείου της Σερβίας, κ. Ιωαννίκιος σε μήνυμά του  προς τον πιστούς του Μαυροβουνίου τόνισε: “Δυστυχώς ψηφίστηκε ένας αντιδημοκρατικός και νόμος που εισάγει διακρίσεις, δηλαδή, ένας ρατσιστικός νόμος, ο οποίος στην...
02 Μαρτίου, 2020 - 14:22

“Θα επιμείνουμε, θα υπομείνουμε και θα νικήσουμε!”

Διαδώστε:
“Θα επιμείνουμε, θα υπομείνουμε και θα νικήσουμε!”

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν και χθες  Κυριακή 1η Μαρτίου στους δρόμους του Μαυροβουνίου, διαμαρτυρόμενοι κατά του νέου θρησκευτικού νόμου.

Ο Επίσκοπος Βουδμίλιε και Νίκσιτς του Πατριαρχείου της Σερβίας, κ. Ιωαννίκιος σε μήνυμά του  προς τον πιστούς του Μαυροβουνίου τόνισε: “Δυστυχώς ψηφίστηκε ένας αντιδημοκρατικός και νόμος που εισάγει διακρίσεις, δηλαδή, ένας ρατσιστικός νόμος, ο οποίος στην αλήθεια ειρωνεύεται την πίστη μας και φανέρωσε την πραγματική πρόθεση της Κυβέρνησης, που είναι η αρπαγή και εμπορευματοποίηση των ναών και της εκκλησιαστικής περιουσίας. Για αυτό ο λαός αντέδρασε. Η φωνή του λαού είναι η φωνή του Θεού”.

“Όλοι εμείς που συναθροιζόμαστε γύρω από τους ιερούς ναούς και τα μοναστήρια στις δύσκολες αυτές στιγμές αισθανόμαστε ότι γράφεται η ιστορία στην οποία συμμετέχουμε, από τον παππού Νόβο Μάρκοβιτς που είναι 99 χρονών μέχρι αυτά τα παιδιά και την νεολαία” τόνισε και πρόσθεσε:  “Σε αυτά τα παιδιά ανήκει το μέλλον, και όχι σε αυτούς που χρησιμοποιούν την ρητορική του Άντε Πάβελιτς, ιδρυτή του κροατικού φασιστικού κινήματος Ουστάσι και δούλου των Ναζί , ο οποίος σκότωσε εκατοντάδες χιλιάδες Σέρβους, Εβραίους και άλλους που δεν τον ακολουθούσαν και δεν ανήκαν στον λαό του. Δυστυχώς, εδώ σε εμάς τώρα, αυτή η ρητορική ακούγεται από το στόμα του προέδρου του Μαυροβουνίου Μίλο Τζουκάνοβιτς”.

Ο επίσκοπος Ιωαννίκιος στην συνέχεια ευχαρίστησε τον λαό για την αγάπη τους προς την Αγία Ορθόδοξη Εκκλησία και είπε ότι ότι “με την αγάπη αυτή διαφυλάσσετε τις διαθήκες των προγόνων σας, το παρόν και το μέλλον για τους απογόνους μας”.

“Εμείς εδώ αγωνιζόμαστε για την ελευθερία πίστεως, για την δικαιοσύνη, για τους καλούς νόμους ίσους για όλους, για την καλύτερη πρόοδο του Μαυροβουνίου. Δεν μπορεί να κτίζεται το μέλλον της χώρας όταν φέρνεις ρατσιστικούς νόμους προς την ορθόδοξη πίστη” σημείωσε ο Επίσκοπος και συμπλήρωσε: “Εμείς δεν θέλουμε τίποτα παραπάνω. Θέλουμε τα ίδια δικαιώματα με τις άλλες θρησκείες στο Μαυροβούνιο. Και δεν θα αφήσουμε να υποτιμήσει κάνεις την Ορθόδοξη πίστη και την Ορθόδοξη Εκκλησία ή όποια είναι ομορφιά της χώρας αυτής. Θα επιμένουμε, θα υπομένουμε και θα νικήσουμε! Η νίκη μας είναι η αδελφική αγάπη και ενότητα του λαού μας. Ας νικήσει η δικαιοσύνη και η αλήθεια. Και να βασιλεύσει αγάπη και ειρήνη στην χώρα μας”

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων