05/01/2020 05/01/2020 Με τους Επισκόπους του Πατριαρχείου της Σερβίας στο Μαυροβούνιο πραγματοποίησε σύσκεψη χθες στο Βελιγράδι, ο Μακαριώτατος Πατριάρχης κ.κ. Ειρηναίος. Αφορμή της έκτακτης αυτής συνεδρίασης στάθηκε η ψήφιση του νόμου περί θρησκευτικών ελευθεριών και θρησκευτικών κοινοτήτων από το κοινοβούλιο του Μαυροβουνίου, ο οποίος στρέφεται άμεσα κατά της Ορθοδόξου Εκκλησίας και των περιουσιακών της στοιχείων. Ο νόμος...
05 Ιανουαρίου, 2020 - 9:23
Τελευταία ενημέρωση: 05/01/2020 - 9:27

«Θα προστατεύσουμε τα δικαιώματά μας στο Μαυροβούνιο»

Διαδώστε:
«Θα προστατεύσουμε τα δικαιώματά μας στο Μαυροβούνιο»

Με τους Επισκόπους του Πατριαρχείου της Σερβίας στο Μαυροβούνιο πραγματοποίησε σύσκεψη χθες στο Βελιγράδι, ο Μακαριώτατος Πατριάρχης κ.κ. Ειρηναίος.

Αφορμή της έκτακτης αυτής συνεδρίασης στάθηκε η ψήφιση του νόμου περί θρησκευτικών ελευθεριών και θρησκευτικών κοινοτήτων από το κοινοβούλιο του Μαυροβουνίου, ο οποίος στρέφεται άμεσα κατά της Ορθοδόξου Εκκλησίας και των περιουσιακών της στοιχείων. Ο νόμος αυτός έχει προκαλέσει αντιδράσεις με τους πιστούς να πραγματοποιούν καθημερινά διαδηλώσεις κατά της σχετικής απόφασης.

Στο Δελτίο Τύπου που εξέδωσε το Πατριαρχείο της Σερβίας μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης μεταξύ άλλων τονίζεται:

«Το Επισκοπικό Συμβούλιο του Μαυροβουνίου μας εξέφρασε σήμερα την πλήρη κατανόηση για την αντίδραση του λαού του Μαυροβουνίου έναντι του άδικου αυτού νόμου που στρέφεται κατά της Εκκλησίας. Προτρέπουμε την κυβέρνηση του Μαυροβουνίου να επανεξετάσει το ζήτημα αυτό, το οποίο μπορεί να επιφέρει αρνητικές συνέπειες εάν εφαρμοστεί. Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Σερβίας και οι Επισκοπές της στο Μαυροβούνιου, θα προστατεύσουμε με όλα τα διαθέσιμα νομικά μέσα τα διακαιώματα και τις ελευθερίες μας, ενώ θα καλέσουμε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, έτσι ώστε να συζητήσουμε για την επίλυση αυτού του ευαίσθητου ζητήματος».

Στη σύσκεψη μετείχαν ο Σεβ. Μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Αμφιλόχιος και οι Επίσκοποι Μιλεσέβου κ. Αθανάσιο, Νίκσιτς κ. Ιωαννίκιος, Ζαχουμίου και Ερζεγοβίνης κ. Δημήτριος.

 

 

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων