11/07/2019 11/07/2019 “Οι εκκλησίες ανήκουν στην Εκκλησία. Κανείς δεν μπορεί να πάρει αυτό που είναι αφιερωμένο στον Θεό” δήλωσε ο Επίσκοπος Βουδίμλιε και Νίκσιτς της Σερβικής Ορθοδόξου Εκλησίας, κ. Ιωαννίκιος αναφερόμενος στην κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια, αλλά και το Μαυροβούνιο, με αφορμή πρόσφατα σχέδια νόμου που προβλέπουν την υπαγωγή στο δημόσιο μέρους...
11 Ιουλίου, 2019 - 8:33

“Θα υπερασπιστούμε τα ιερά πρoσκυνήματα”

Διαδώστε:
“Θα υπερασπιστούμε τα ιερά πρoσκυνήματα”

“Οι εκκλησίες ανήκουν στην Εκκλησία. Κανείς δεν μπορεί να πάρει αυτό που είναι αφιερωμένο στον Θεό” δήλωσε ο Επίσκοπος Βουδίμλιε και Νίκσιτς της Σερβικής Ορθοδόξου Εκλησίας, κ. Ιωαννίκιος αναφερόμενος στην κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια, αλλά και το Μαυροβούνιο, με αφορμή πρόσφατα σχέδια νόμου που προβλέπουν την υπαγωγή στο δημόσιο μέρους της περιουσίας του Σερβικής Εκκλησίας.

Ο κ. Ιωαννίκιος τόνισε ότι η κυβέρνηση της Πρίστινα σχεδιάζει να πάρει υπό την κατοχή της όλους τους ορθόδοξους ναούς και μοναστήρια και να τα μετατρέψει σε μουσεία “ποδοπατώντας την ιστορία”

Πρόσθεσε δε ότι όπως έγινε και στο παρελθόν η Εκκλησία θα αγωνιστεί για την διαφύλαξη της πίστης και θα υπερασπιστεί τα ιερά προσκυνήματα, καταγγέλλοντας παράλληλα χειρότερες συνθήκες για την Ορθοδοξία από ό,τι υπήρχαν στην Οθωμανική Αυτοκρατορία.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων