02/09/2023 03/09/2023 Ανήμερα της εορτής του Αγίου Μάρτυρος Ανδρέα Στρατηλάτη, την Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου 2023, ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος τέλεσε Θεία Λειτουργία στην ανακαινισμένη Σχολή του Αγίου Σάββα στο Βελιγράδι, με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς. Συλλειτόυργησαν οι Επίσκοποι Καναδά κ. Μητροφάνης, Μάρτσα κ. Σάββας και ο Αρχιμανδρίτης π. Νεκτάριος, Αρχιγραμματέας της Ιεράς...
02 Σεπτεμβρίου, 2023 - 22:00
Τελευταία ενημέρωση: 03/09/2023 - 0:13

Θεία Λειτουργία από τον Πατριάρχη Σερβίας για τη νέα σχολική χρονιά στη Σχολή του Αγίου Σάββα στο Βελιγράδι

Διαδώστε:
Θεία Λειτουργία από τον Πατριάρχη Σερβίας για τη νέα σχολική χρονιά στη Σχολή του Αγίου Σάββα στο Βελιγράδι

Ανήμερα της εορτής του Αγίου Μάρτυρος Ανδρέα Στρατηλάτη, την Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου 2023, ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος τέλεσε Θεία Λειτουργία στην ανακαινισμένη Σχολή του Αγίου Σάββα στο Βελιγράδι, με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς.

Συλλειτόυργησαν οι Επίσκοποι Καναδά κ. Μητροφάνης, Μάρτσα κ. Σάββας και ο Αρχιμανδρίτης π. Νεκτάριος, Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου των Επισκόπων.

«Τιμούμε τη νέα σχολική χρονιά με το φως της Θείας Λειτουργίας και την προσευχή” τόνισε ο Πατριάρχης Σερβίας και  επεσήμανε πως είναι σημαντικό να υπενθυμίσουμε στον εαυτό μας τι είναι η Θεολογία.

Δανειζόμενος τα λόγια του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου. πως η Θεολογία είναι η επιστήμη των επιστημών, ανέφερε πως υπάρχουν πολλές επιστήμες, που περιλαμβάνουν ανθρώπινες προσπάθειες και αυτές οι ανθρώπινες προσπάθειες φέρνουν ορισμένα αποτελέσματα σύμφωνα με την πρόνοια του Θεού. Αλλά υπάρχει μια επιστήμη που είναι πάνω από όλες τις επιστήμες, που δεν είναι μόνο ο νους, όχι μόνο η καρδιά ή οτιδήποτε άλλο, είναι αποκλειστικά ο δικός μας άνθρωπος. Βεβαίως, προσπάθεια υπονοείται και στη θεολογική επιστήμη, αλλά το άλφα και το ωμέγα, το προαπαιτούμενο της θεολογικής επιστήμης, είναι η παρουσία της χάριτος του Θεού», είπε ο Πατριάρχης Πορφύριος.

Ακολούθησε γεύμα Αγάπης, κατά τη διάρκεια του οποίου τραγούδησε και η Χορωδία της Σχολής του Αγίου Σάββα.

Να σημειωθεί πως κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, το παρεκκλήσι, η τραπεζαρία, η αίθουσα μπροστά από την τραπεζαρία, η βιβλιοθήκη και το ξυλουργείο ανακαινίστηκαν και διαμορφώθηκε ο νέος κήπος.

Πηγή:www.tvhram

   

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων