19/01/2023 19/01/2023 Ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος προεξήρξε στη Θεία Λειτουργία΄, και τέλεσε την Ακολουθία του Αγιασμού των υδάτων, κατά την σημερινή εορτή των Θεοφανείων με το παλαιό εορτολόγιο, στον Ιερό Ναό Αγίου Σάββα στο Βράτσαρ Βελιγραδίου. Στο κήρυγμά του, ο Μακαριώτατος είπε ότι με τη γέννησή του, ο Κύριος έδειξε ότι ο άνθρωπος δημιουργήθηκε για την...
19 Ιανουαρίου, 2023 - 14:22
Τελευταία ενημέρωση: 19/01/2023 - 14:35

Θεοφάνεια στο Βελιγράδι: Το μήνυμα του Πατριάρχη Σερβίας

Διαδώστε:
Θεοφάνεια στο Βελιγράδι: Το μήνυμα του Πατριάρχη Σερβίας

Ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος προεξήρξε στη Θεία Λειτουργία΄, και τέλεσε την Ακολουθία του Αγιασμού των υδάτων, κατά την σημερινή εορτή των Θεοφανείων με το παλαιό εορτολόγιο, στον Ιερό Ναό Αγίου Σάββα στο Βράτσαρ Βελιγραδίου.

Στο κήρυγμά του, ο Μακαριώτατος είπε ότι με τη γέννησή του, ο Κύριος έδειξε ότι ο άνθρωπος δημιουργήθηκε για την αιωνιότητα: “Ο Χριστός ήρθε στον κόσμο για να μας πάρει στην αγκαλιά του, στην αγκαλιά της αιωνιότητας. Η βάπτιση του Κυρίου αποκαλύπτει δύο μεγάλες αλήθειες της πίστης μας. Πρώτον, ότι ο Χριστός είναι Θεάνθρωπος, Υιός του Θεού και Υιός του ανθρώπου. Δεύτερον, ότι ο Θεός είναι Τριαδικός. Κατά την βάπτιση του Κυρίου παρόντες ήταν και ο Θεός Πατέρας και το Άγιο Πνεύμα. Ο Θεός αποκαλύφθηκε ως Αγία Τριάδα – Πατήρ, Υιός και Άγιο Πνεύμα. Η Αγία Τριάδα είναι ο Θεός στον οποίο πιστεύουμε. Ταυτόχρονα, δεν είναι ένας μακρινός Θεός, τον οποίο δεν μπορούμε να γνωρίσουμε, να αγγίξουμε, να συναντήσουμε, αλλά είναι ένας Θεός που έρχεται ανάμεσά μας, που μας αποκαλύπτεται, και επομένως πρέπει να Τον ακούσουμε. Ο λόγος Του είναι η πληρότητα, η οδός, η αλήθεια και η ζωή“.

Η Εκκλησία καλείται να μεταμορφώσει τον κόσμο και όχι να συμμορφωθεί με τον κόσμο. Πρέπει να φέρουμε μέσα μας το Ευαγγέλιο του Χριστού και τη γέννησή Του, την ανάστασή Του, και τα βάσανά Του, τη σταύρωση Του, αλλά πρέπει επίσης να φέρουμε μαζί μας τους κανόνες του Ευαγγελίου, και να ξεχωρίσουμε τα όρια ανάμεσα στην αμαρτία και την αρετή”, υπογράμμισε.

     

Με πληροφορίες και φωτογραφίες από tvhram

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων