31/07/2020 31/07/2020 Στη μνήμη της σφαγής των Σέρβων αμάχων στην περιοχή του Λίβνο, στην σημερινή Βοσνία -Ερζεγοβίνη, από το φασιστικό κίνημα των Ουστάσι της Κροατίας κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο ήταν αφιερωμένη η Θεία Λειτουργία που πραγματοποιήθηκε στο Ιερό Παρεκκλήσιο της Αγίας Μαρίνας που είναι το μέρος μνήμης των νεκρών. Ο ενοριακός Ιερέας π. Πρέντραγκ Κρίπουλα τόνισε...
31 Ιουλίου, 2020 - 13:20
Τελευταία ενημέρωση: 31/07/2020 - 13:39

Τίμησαν τη θλιβερή επέτειο της σφαγής των Σέρβων

Διαδώστε:
Τίμησαν τη θλιβερή επέτειο της σφαγής των Σέρβων

Στη μνήμη της σφαγής των Σέρβων αμάχων στην περιοχή του Λίβνο, στην σημερινή Βοσνία -Ερζεγοβίνη, από το φασιστικό κίνημα των Ουστάσι της Κροατίας κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο ήταν αφιερωμένη η Θεία Λειτουργία που πραγματοποιήθηκε στο Ιερό Παρεκκλήσιο της Αγίας Μαρίνας που είναι το μέρος μνήμης των νεκρών. Ο ενοριακός Ιερέας π. Πρέντραγκ Κρίπουλα τόνισε ότι ήταν μια φρικτή σφαγή των Σέρβων οι οποίοι ρίχτηκαν ζωντανοί σε λάκκους όπου και μαρτύρησαν.

Με τη συμπλήρωση των 79 χρόνων από το έτος 1941 όπου σφαγιάστηκαν οι 1600 Σέρβοι άμαχοι ο ιερέας ανέφερε ότι 673 από αυτούς ήταν ανήλικοι ενώ 248 ήταν νεογέννητα και παιδιά μέχρι 6 ετών. Τα γυναικόπαιδα ρίχτηκαν στους λάκκους ενώ κάποιο άνδρες θανατώθηκαν σε κοντινό χωριό. Σύμφωνα με τον Ιερέα από την θηριωδία αυτή μόνο 12 άνθρωποι κατάφεραν να επιβιώσουν ενώ “όσοι Σέρβοι έχουν καταγωγή από το Λίβνο κουβαλάνε τα σημάδια της μνήμης μαζί τους” τόνισε.  Ολόκληρες σερβικές οικογένειες έχουν εξαφανιστεί για πάντα και σε ορισμένα χωριά δεν υπήρχαν Σέρβοι από εκείνη την ημέρα.

Πενήντα χρόνια μετά από αυτό το έγκλημα, οι απόγονοι των θυμάτων έθαψαν τα λείψανα των θυμάτων που είχαν βρει από τους περισσότερους λάκκους με αξιοπρέπεια, στο Ιερό Παρεκκλήσι του Μνημείου στο Λίβνο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων