06/05/2020 06/05/2020 Στην πόλη Μπέρανε στο Μαυροβούνιο πραγματοποιήθηκε Ιερά λιτανεία για την εορτή του Αγίου Μεγαλομάρτυρα και Τροπαιοφόρου Γεωργίου ο οποίος είναι ο Προστάτης της Ιεράς Επισκοπής Βουδίμλιε και Νίκσιτς της Εκκλησίας της Σερβίας.  Δείτε το σχετικό βίντεο:   Η Ιερά Μονή Djurdjevi Stupovi χτίστηκε στις αρχές του 13 αιώνες από τον μεγάλο ηγεμόνα Τίχομιρ τον αδελφό...
06 Μαΐου, 2020 - 15:56
Τελευταία ενημέρωση: 06/05/2020 - 18:08

Τίμησαν τον Προστάτη τους Άγιο Γεώργιο στην Επισκ. Νίκσιτς

Διαδώστε:
Τίμησαν τον Προστάτη τους Άγιο Γεώργιο στην Επισκ. Νίκσιτς

Στην πόλη Μπέρανε στο Μαυροβούνιο πραγματοποιήθηκε Ιερά λιτανεία για την εορτή του Αγίου Μεγαλομάρτυρα και Τροπαιοφόρου Γεωργίου ο οποίος είναι ο Προστάτης της Ιεράς Επισκοπής Βουδίμλιε και Νίκσιτς της Εκκλησίας της Σερβίας. 

Δείτε το σχετικό βίντεο: 

Η Ιερά Μονή Djurdjevi Stupovi χτίστηκε στις αρχές του 13 αιώνες από τον μεγάλο ηγεμόνα Τίχομιρ τον αδελφό του Αγ. Στεφάνου Νεμάνια.

Το 1219 ο Άγιος Σάββας υιός του Αγίου Συμεών και πρώτος Αρχιεπίσκοπος Σέρβων, όταν έλαβε τον τόμο για την Αυτοκεφαλία από τον πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως Μανουήλ Α’ Σαραντηνό ή Χαριτόπουλο το 1219, εκεί στην Ιερά μονή Στούποβι του Αγ. Γεωργίου δημιούργησε μια από τις επισκοπές.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων