13/06/2019 13/06/2019 Τη μνήμη του Αγίου Λουκά του Ιατρού, Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως τίμησαν στην Ιατρική Στρατιωτική Ακαδημία του Βελιγραδίου. Της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας που τελέστηκε προεξήρχε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ρεμεσιάνας κ. Στέφανος. Παραβρέθηκαν επίσης εκπρόσωποι του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και της στρατιωτικής ηγεσίας της χώρας. Στο κήρυγμά του ο Θεοφιλέστατος αναφέρθηκε στο θαυμαστό βίο του Αγίου Λουκά, αλλά...
13 Ιουνίου, 2019 - 11:54

Τίμησε τον Προστάτη της η Ιατρική Στρατιωτική Ακαδημία Βελιγραδίου

Διαδώστε:
Τίμησε τον Προστάτη της η Ιατρική Στρατιωτική Ακαδημία Βελιγραδίου

Τη μνήμη του Αγίου Λουκά του Ιατρού, Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως τίμησαν στην Ιατρική Στρατιωτική Ακαδημία του Βελιγραδίου.

Της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας που τελέστηκε προεξήρχε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ρεμεσιάνας κ. Στέφανος. Παραβρέθηκαν επίσης εκπρόσωποι του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και της στρατιωτικής ηγεσίας της χώρας.

Στο κήρυγμά του ο Θεοφιλέστατος αναφέρθηκε στο θαυμαστό βίο του Αγίου Λουκά, αλλά και στα πολλά θαύματα που έχει επιτελέσει σε ανθρώπους. Δεν έκρυψε μάλιστα και την ικανοποίηση του στο γεγονός ότι η Ιατρική Στρατιωτική Ακαδημία έχει για προστάτη της τον Άγιο.

Στη συνέχεια ο Διοικητής της Ακαδημίας, Συνταγματάρχης Δρ. Μίροσλαβ Βουκοσαβλίεβιτς, ευχαρίστησε όλους όσους παραβρέθηκαν αν τιμήσουν τον Άγιο Λουκά, ιδιαίτερα δε το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας για την απόφαση του να ορίσει τον Άγιο προστάτη της Ακαδημίας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων