10/05/2022 10/05/2022 Επίσκεψη στην Επισκοπή Μιλεσέβο πραγματοποιεί από χθες ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος. Ο Προκαθήμενος της εν Σερβία Ορθοδόξου Εκκλησίας έγινε δεκτός στη Μονή Μιλεσέβο από τον οικείο Ποιμενάρχη, Πανιερώτατο Επίσκοπο Μιλεσέβο κ. Αθανάσιο, Επισκόπους του Πατριαρχείου, κληρικούς και πιστούς.  Μετά την Δοξολογία στο Καθολικό της Μονής το οποίο είναι αφιερωμένο στην Ανάληψη του Κυρίου ο...
10 Μαΐου, 2022 - 10:01
Τελευταία ενημέρωση: 10/05/2022 - 10:05

Την Επισκοπή Μιλεσέβου επισκέπτεται ο Πατριάρχης Σερβίας

Διαδώστε:
Την Επισκοπή Μιλεσέβου επισκέπτεται ο Πατριάρχης Σερβίας

Επίσκεψη στην Επισκοπή Μιλεσέβο πραγματοποιεί από χθες ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος. Ο Προκαθήμενος της εν Σερβία Ορθοδόξου Εκκλησίας έγινε δεκτός στη Μονή Μιλεσέβο από τον οικείο Ποιμενάρχη, Πανιερώτατο Επίσκοπο Μιλεσέβο κ. Αθανάσιο, Επισκόπους του Πατριαρχείου, κληρικούς και πιστούς. 

Μετά την Δοξολογία στο Καθολικό της Μονής το οποίο είναι αφιερωμένο στην Ανάληψη του Κυρίου ο Μακαριώτατος ευχαρίστησε τον Πανιερώτατο κ. Αθανάσιο και τον πιστό λαό για την υποδοχή την οποία του επεφύλαξαν.

Στη συγκεκριμένη Μονή αναπαύθηκε το ιερό λείψανο του Αγίου Σάββα, Αρχιεπισκόπου Σερβίας για 360 χρόνια. Στο κήρυγμά του ο Μακαριώτατος κ.κ. Πορφύριος τόνισε ιδιαίτερα το θεμέλιο της σχέσης του σερβικού λαού με τον Χριστό το οποίο έθεσε ο Άγιος Σάββας.

Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά: “Ο Άγιος Σάββας έκανε τον Χριστό θεμέλιο της Εκκλησίας μας, και αυτό σημαίνει και τον λαό μας. Γιατί; Ακριβώς γιατί κουβαλούσε στην καρδιά του την ίδια αγάπη για τον Χριστό με τους αποστόλους. Γιατί όπως και οι απόστολοι ταξίδεψε άφοβα και στις τέσσερις γωνιές του κόσμου χωρίς να κοιτάξει δυσκολίες και εμπόδια για να συγκεντρώσει ό,τι ήταν πολύτιμο για την εν Χριστώ μαρτυρία…… Ο Κύριος τον δόξασε με τη χάρη του και η Εκκλησία τον ανέδειξε ως άγιο του Θεού”.

Η επίσημη επίσκεψη του Πατριάρχη Σερβίας στην Επισκοπή Μιλεσέβου θα ολοκληρωθεί αργά σήμερα το απόγευμα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων