14/09/2022 14/09/2022 Την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η ενθρόνιση του εψηφισμένου Επισκόπου Σάμπατς κ. Ιεροθέου. Στη Θεία Λειτουργία που θα τελεστεί στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στο Σάμπατς θα προεξάρχει ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Πατριαρχείου Σερβίας θα παραστούν αρκετοί Ιεράρχες της εν Σερβία Ορθοδόξου Εκκλησίας. Στην...
14 Σεπτεμβρίου, 2022 - 16:15
Τελευταία ενημέρωση: 14/09/2022 - 15:46

Την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου η ενθρόνιση του Επισκόπου Σάμπατς Ιεροθέου

Διαδώστε:
Την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου η ενθρόνιση του Επισκόπου Σάμπατς Ιεροθέου

Την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η ενθρόνιση του εψηφισμένου Επισκόπου Σάμπατς κ. Ιεροθέου.

Στη Θεία Λειτουργία που θα τελεστεί στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στο Σάμπατς θα προεξάρχει ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Πατριαρχείου Σερβίας θα παραστούν αρκετοί Ιεράρχες της εν Σερβία Ορθοδόξου Εκκλησίας.

Στην τακτική σύνοδο της Ιεράς Συνόδου των Επισκόπων της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, που πραγματοποιήθηκε από τις 24 έως τις 29 Μαΐου 2021, ο εξελέγη με τον τίτλο του Επισκόπου Τόπλιτσα Βοηθός Επίσκοπος του Πατριάρχη Σερβίας ενώ, εκτέλεσε με επιτυχία τα καθήκοντα του προέδρου της Επιτροπής Θρησκευτικής Αγωγής της Αρχιεπισκοπής Βελιγραδίου-Κάρλοβιτσας, θέση στην οποία διορίστηκε αμέσως μετά την εκλογή του.

Στην τακτική σύνοδο της Ιεράς Συνόδου των Επισκόπων που πραγματοποιήθηκε στο Sremski Karlovci και στο Βελιγράδι από τις 15 έως τις 21 Μαΐου 2022, εξελέγη Επίσκοπος Σάμπατς.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων