21/09/2021 21/09/2021 Πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετ’ αρτοκλασίας τέλεσε το βράδυ της παραμονής της εορτής του Γενεθλίου της Θεοτόκου στην Ιερά Μονή Τσέτινιε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Ιωαννίκιος. Κατά τη διάρκεια της αγρυπνίας, πραγματοποιήθηκε, επίσης, η ρασοφορία των δοκίμων μοναχών Ρίστο και Μάρκο, που έλαβαν τον πρώτο βαθμό του μοναχικού σχήματος. Εκτός από τον ναό...
21 Σεπτεμβρίου, 2021 - 15:28
Τελευταία ενημέρωση: 21/09/2021 - 15:14

Το Γενέθλιο της Θεοτόκου στην Ιερά Μονή Τσέτινιε

Διαδώστε:
Το Γενέθλιο της Θεοτόκου στην Ιερά Μονή Τσέτινιε

Πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετ’ αρτοκλασίας τέλεσε το βράδυ της παραμονής της εορτής του Γενεθλίου της Θεοτόκου στην Ιερά Μονή Τσέτινιε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Ιωαννίκιος. Κατά τη διάρκεια της αγρυπνίας, πραγματοποιήθηκε, επίσης, η ρασοφορία των δοκίμων μοναχών Ρίστο και Μάρκο, που έλαβαν τον πρώτο βαθμό του μοναχικού σχήματος.

Εκτός από τον ναό της Μονής, κι άλλοι ναοί στο Τσέτινιε είναι αφιερωμένοι στη Γέννηση της Υπεραγίας Θεοτόκου: η βλάχικη εκκλησία, η εκκλησία στο Ćipur, καθώς και η εκκλησία στο παλιό νεκροταφείο της περιοχής και αυτή την ημέρα γιορτάζει ολόκληρη η πόλη.

Επιμέλεια-Μετάφραση: Ευγενία Δίτσα

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων