18/06/2020 18/06/2020 Τον Σεβ. Μητροπολίτη Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Αμφιλόχιο επισκέφθηκε σήμερα η Πρέσβης του Ηνωμένου Βασιλείου κ. Άλισον Κέμπ. “Έχουμε δεσμευτεί για τη λειτουργία ενός κράτους δικαίου στο Μαυροβούνιο το οποίο θα σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα, συμπεριλαμβανομένου και του δικαιώματος της θρησκευτικής ελευθερίας, της ελευθερίας των πεποιθήσεων και των συναθροίσεων”, τόνισε η κ. Κέμπ, εκφράζοντας παράλληλα...
18 Ιουνίου, 2020 - 20:31
Τελευταία ενημέρωση: 18/06/2020 - 20:35

Το Ηνωμένο Βασίλειο στηρίζει τον αγώνα της Εκκλησίας στο Μαυροβούνιο

Διαδώστε:
Το Ηνωμένο Βασίλειο στηρίζει τον αγώνα της Εκκλησίας στο Μαυροβούνιο

Τον Σεβ. Μητροπολίτη Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Αμφιλόχιο επισκέφθηκε σήμερα η Πρέσβης του Ηνωμένου Βασιλείου κ. Άλισον Κέμπ.

“Έχουμε δεσμευτεί για τη λειτουργία ενός κράτους δικαίου στο Μαυροβούνιο το οποίο θα σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα, συμπεριλαμβανομένου και του δικαιώματος της θρησκευτικής ελευθερίας, της ελευθερίας των πεποιθήσεων και των συναθροίσεων”, τόνισε η κ. Κέμπ, εκφράζοντας παράλληλα τη στήριξη της στον αγώνα που καταβάλει τόσο ο Μητροπολίτης όσο και η τοπική Εκκλησία στη διευθέτηση καίριων ζητημάτων με την πολιτεία, “ζητήματα τα οποία τα αντιμετωπίζετε με πλήρη σεβασμό, διάλογο και ειρήνη”, συμπλήρωσε.

Η Πρέσβης αναφέρθηκε επίσης στη κατάσταση που επικρατεί αυτή την περίοδο στο Μαυροβούνιο τονίζοντας πως θα πρέπει να αποφευχθεί η χρήση βίας σε όλη αυτή την κατάσταση.

Από την πλευρά του ο Μητροπολίτης κ. Αμφιλόχιος ενημέρωσε την κ. Κέμπ για την ιστορία της Μητρόπολης Μαυροβουνίου όσο και για τις διαφορές που έχουν προκύψει το τελευταίο διάστημα με τη κυβέρνηση της χώρας, τονίζοντας πως η Εκκλησία υπερασπίζεται τα δίκαιά της με ειρήνη και διάλογο.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων