17/05/2019 17/05/2019 Την έντονη αντίθεσή της προς οποιαδήποτε αλλαγή στο καθεστώς του Κοσσυφοπεδίου, που θα οδηγούσε στην ανεξαρτητοποίησή της περιοχής, εκφράζει με ανακοίνωσή της η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας του Πατριαρχείου της Σερβίας. “Το Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα της επικράτειας της Δημοκρατίας της Σερβίας, όπως αυτή ορίζεται από το Σύνταγμα της Σερβίας και το...
17 Μαΐου, 2019 - 14:56

“Το Κοσσυφοπέδιο, αναπόσπαστο κομμάτι της Σερβίας”

Διαδώστε:
“Το Κοσσυφοπέδιο, αναπόσπαστο κομμάτι της Σερβίας”

Την έντονη αντίθεσή της προς οποιαδήποτε αλλαγή στο καθεστώς του Κοσσυφοπεδίου, που θα οδηγούσε στην ανεξαρτητοποίησή της περιοχής, εκφράζει με ανακοίνωσή της η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας του Πατριαρχείου της Σερβίας.

“Το Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα της επικράτειας της Δημοκρατίας της Σερβίας, όπως αυτή ορίζεται από το Σύνταγμα της Σερβίας και το ψήφισμα 1244 του Συμβουλίου Ασφαλείας” αναφέρεται στην ανακοίνωση και τονίζεται: “Η κυριαρχία και η εδαφική ακεραιότητα της Σερβίας, συμπεριλαμβανομένου του Κοσσυφοπεδίου, αναγνωρίζεται από την συντριπτική πλειοψηφία της ανθρωπότητας, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας και της Κίνας, χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του ΟΑΣΕ, της UNESCO και άλλων διεθνών οργανισμών”.

“Ως εκ τούτου, η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας μας θεωρεί απαράδεκτη οποιαδήποτε αλλαγή στο καθεστώς του Κοσσυφοπεδίου, η οποία οδηγεί σε αναγνώριση του Κοσσυφοπεδίου ως ανεξάρτητου κράτους. Ενα τέτοιο ενδεχόμενο θα προκαλούσε κύμα μετανάστευσης του σερβικού πληθυσμού”.

Τονίζει μάλιστα ότι, η θέση αυτή δεν είναι πολιτική, αλλά πηγάζει από την ιστορική ευθύνη που φέρει η Εκκλησία της Σερβίας απέναντι στους Ορθοδόξους της περιοχής αυτής, αλλά και των ιστορικών ιερών προσκυνημάτων που βρίσκονται στο Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων