05/03/2021 05/03/2021 “Οι κληρικοί, οι μοναχοί, οι πιστοί και ειδικά τα παιδιά του Κοσσυφοπεδίου θα θυμούνται για πάντα τον μακαριστό Επίσκοπο Αθανάσιο” τονίζει ο Πανιερώτατος Επίσκοπος Ράσκας και Πριζρένης κ. Θεοδόσιος στο μήνυμά του για την κοίμηση του μακαριστού Επισκόπου πρώην Ερζεγοβίνης κυρού Αθανασίου.  Ο Επίσκοπος κ. Θεοδόσιος σημείωσε μεταξύ άλλων: “Ο Επίσκοπος Αθανάσιος έφτιαξε τον αμπελώνα...
05 Μαρτίου, 2021 - 15:44
Τελευταία ενημέρωση: 05/03/2021 - 15:36

“Το Κοσσυφοπέδιο αποχαιρετά τον Επίσκοπο Αθανάσιο”

Διαδώστε:
“Το Κοσσυφοπέδιο αποχαιρετά τον Επίσκοπο Αθανάσιο”

“Οι κληρικοί, οι μοναχοί, οι πιστοί και ειδικά τα παιδιά του Κοσσυφοπεδίου θα θυμούνται για πάντα τον μακαριστό Επίσκοπο Αθανάσιο” τονίζει ο Πανιερώτατος Επίσκοπος Ράσκας και Πριζρένης κ. Θεοδόσιος στο μήνυμά του για την κοίμηση του μακαριστού Επισκόπου πρώην Ερζεγοβίνης κυρού Αθανασίου. 

Ο Επίσκοπος κ. Θεοδόσιος σημείωσε μεταξύ άλλων:

“Ο Επίσκοπος Αθανάσιος έφτιαξε τον αμπελώνα του Κυρίου από τις στάχτες. Μας δίδαξε πως να πιστέψουμε στον Χριστό και Κύριο μας και πως να τον υπηρετούμε από τα φοιτητικά μας χρόνια. Θα τον θυμόμαστε ως πνευματικό και σπουδαίο θεολόγο, ως πατέρα που παρηγορούσε τους φτωχούς και ως μια μορφή που δεν είχε θλίψη ή απελπισία αλλά μόνο τη χαρά του Κυρίου, για τον οποίο έζησε με όλη του την καρδιά και ενώθηκε τελικά με όλους τους φάρους της Εκκλησίας που μαρτύρησαν στο Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια”.

“Στις Ουράνιες οικογένειες περιμένει τον Επίσκοπο ένα άλλο φως της Εκκλησίας μας, ο Μητροπολίτης Αμφιλόχιος και μαζί θα εντείνουν την προσευχή τους για τη λύση στα προβλήματα και τα δεινά της ανθρωπότητας. Η ένωσή τους και η αγάπη τους είναι η υπόσχεση της ελπίδας μας ότι η αδικία αυτού του κόσμου δεν μπορεί ποτέ να είναι ισχυρότερη από τη χαρά του Κυρίου” αναφέρει χαρακτηριστικά ο Πανιερώτατος Επίσκοπος Ράσκας και Πριζρένης.

Ενώ καταλήγει: “Ευχαριστούμε τον Επίσκοπο Αθανάσιο για το δώρο του, που μας έδειξε τον δρόμο του Χριστού. Μέχρι το τέλος της γήινης ζωής του, μετέφερε τον σταυρό της αγάπης ενώ υπόμεινε ακόμα και στο τέλος της ζωής του, όπως και ο Μητροπολίτης Αμφιλόχιος, την πανδημία που ταλανίζει τον κόσμο. Παρά το ότι λόγω πανδημίας δεν μπορούμε να είμαστε όλοι μαζί, η προσευχή μας ενώνεται με όλους τους κληρικούς, τους μοναχούς, τα παιδιά και τους πιστούς από όλο το Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια και αποχαιρετάμε τον μακαριστό Επίσκοπο Αθανάσιο”.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων