28/06/2019 28/06/2019 Εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην αυλή του ναού του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου στο Ζάτον στην περιοχή Μπέγιελο Πόιε. Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Πανιερ. Επίσκοπος Βουδίμλιε και Νίκσιτς κ. Ιωαννίκιος. “Οι ήρωες του Κοσσυφοπεδίου έπεσαν ηρωικά όχι μόνο για την υπεράσπιση της χώρας τους, της επικράτειάς τους, αλλά κυρίως για την υπεράσπιση της τιμής,...
28 Ιουνίου, 2019 - 10:00
Τελευταία ενημέρωση: 28/06/2019 - 9:45

“Το Κοσσυφοπέδιο παραμένει ζωντανό για εμάς”

Διαδώστε:
“Το Κοσσυφοπέδιο παραμένει ζωντανό για εμάς”

Εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην αυλή του ναού του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου στο Ζάτον στην περιοχή Μπέγιελο Πόιε.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Πανιερ. Επίσκοπος Βουδίμλιε και Νίκσιτς κ. Ιωαννίκιος.

“Οι ήρωες του Κοσσυφοπεδίου έπεσαν ηρωικά όχι μόνο για την υπεράσπιση της χώρας τους, της επικράτειάς τους, αλλά κυρίως για την υπεράσπιση της τιμής, του προσώπου, της πίστης και της ιερότητας. Αν έχουμε στο μυαλό μας και αν δούμε την τρέχουσα κατάσταση μας, τα προβλήματα που παλεύουμε, τότε βλέπουμε ότι η μάχη του Κοσσυφοπεδίου δεν σταματά. Τα ισχυρότερο όπλα για μας είναι η αλήθεια, η δικαιοσύνη , η μνήμη, η πίστη στους αγίους μας, τους προγόνους μας. Όλα αυτά μας κρατάνε ζωντανούς” τόνισε ο Επίσκοπος κ. Ιωαννίκιος.

Σχολιάζοντας τα τρέχοντα γεγονότα στο Κοσσυφοπέδιο ανέφερε: “δυστυχώς συνεχίζουν να καταπατούν και να κατεδαφίζουν τους ναούς μας στο Κοσσυφοπέδιο. Λένε ότι θέλουν να διασώσουν τα πολιτιστικά αγαθά και μνημεία. Μα μπορεί κάποιος να πιστέψει πως με τέτοιες ενέργειες μπορούν να σωθούν τα μνημεία που λένε;”.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων