27/01/2022 27/01/2022 Τρεις οργανώσεις από το Μαυροβούνιο σε συνεργασία με την Ιερά Μονή Βίσοκι Ντέτσανι, προσέφεραν βοήθεια ύψους 9.370 ευρώ σε πολλές οικογένειες στα Μετόχια. Της Σβετλάνα Λεβίτσκι «Ο χαρακτήρας αυτής της επίσκεψης είναι διπλός. Επιστρέφουμε κάπως λυπημένοι, αλλά γεμάτοι χάρη και χαρά. Υπάρχουν τόσοι πολλοί άγιοι στο Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια, και οι άνθρωποι εδώ επιβιώνουν...
27 Ιανουαρίου, 2022 - 13:55
Τελευταία ενημέρωση: 27/01/2022 - 15:43

Το Μαυροβούνιο ενισχύει οικογένειες στο Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια

Διαδώστε:
Το Μαυροβούνιο ενισχύει οικογένειες στο Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια

Τρεις οργανώσεις από το Μαυροβούνιο σε συνεργασία με την Ιερά Μονή Βίσοκι Ντέτσανι, προσέφεραν βοήθεια ύψους 9.370 ευρώ σε πολλές οικογένειες στα Μετόχια.

Της Σβετλάνα Λεβίτσκι

«Ο χαρακτήρας αυτής της επίσκεψης είναι διπλός. Επιστρέφουμε κάπως λυπημένοι, αλλά γεμάτοι χάρη και χαρά. Υπάρχουν τόσοι πολλοί άγιοι στο Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια, και οι άνθρωποι εδώ επιβιώνουν παρά τις συνθήκες στις οποίες ζουν, και αυτό δίνει ελπίδα. Θα ήθελα να πω σε όσους δεν ήταν στο Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια να έρθουν να το επισκεφτούν με κάθε τρόπο”, είπε ο ένας από τους συμμετέχοντες στη φιλανθρωπική δράση.

«Πράγματι, η κατάσταση εδώ, όπως και σε άλλα μέρη στο Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια, είναι θλιβερή από τη μια, αλλά από την άλλη υπάρχουν σημάδια ανάστασης του λαού μας. Χαίρομαι που ζουν εδώ περίπου 280 άτομα, ένας μικρός αριθμός σε σύγκριση με το πόσοι από αυτούς ζουν στο Orahovac, αλλά είναι σημαντικός. Χαίρομαι που μένουν εδώ. Είναι ένας από τους λόγους που υπάρχει ο οργανισμός μας, αν δεν ήταν αυτοί δεν θα υπήρχε ούτε αυτός ο οργανισμός. Μέσα από αυτές τις φιλανθρωπικές πράξεις, έχουμε την ικανοποίηση να εκπληρώσουμε τα έργα της αγάπης του Θεού», είπε ένας άλλος συμμετέχων.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο μακαριστός Μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κυρός Αμφιλόχιος ενστάλαξε κατά κάποιο τρόπο την αγάπη για το Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια και υποστήριξε την ίδρυση αυτών των φιλανθρωπικών οργανώσεων.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων