24/03/2021 24/03/2021 Τα θύματα από τους βομβαρδισμούς του ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία τιμάει το Μαυροβούνιο σήμερα στις 24 Μαρτίου, 22 χρόνια μετά. Ήταν 24 Μαρτίου το 1999 όταν οι πρώτες οβίδες έπεσαν στα εδάφη της Γιουγκοσλαβίας. Στην Ιερά Μονή του Τσέτνιε ο Πανιερώτατος Επίσκοπος Διοκλείας κ. Μεθόδιος μετά την Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία τέλεσε Ιερό Μνημόσυνο με την ευλογία...
24 Μαρτίου, 2021 - 18:26
Τελευταία ενημέρωση: 24/03/2021 - 18:47

Το Μαυροβούνιο μνημονεύει τα θύματα των βομβαρδισμών

Διαδώστε:
Το Μαυροβούνιο μνημονεύει τα θύματα των βομβαρδισμών

Τα θύματα από τους βομβαρδισμούς του ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία τιμάει το Μαυροβούνιο σήμερα στις 24 Μαρτίου, 22 χρόνια μετά. Ήταν 24 Μαρτίου το 1999 όταν οι πρώτες οβίδες έπεσαν στα εδάφη της Γιουγκοσλαβίας.

Στην Ιερά Μονή του Τσέτνιε ο Πανιερώτατος Επίσκοπος Διοκλείας κ. Μεθόδιος μετά την Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία τέλεσε Ιερό Μνημόσυνο με την ευλογία του Τοποτηρητή της Ιεράς Μητροπόλεως Μαυροβουνίου Πανιερωτάτου Επισκόπου Βουδίμλιε και Νίκσιτς κ. Ιωαννίκιου.

Στο Νίκσιτς, στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Βασιλείου τελέστηκε το Μνημόσυνο των θυμάτων από τον π. Miodrag Todorovic και τον διάκονο π. Κωνσταντίνο Dojic.

Ενώ στη συνέχεια κατέθεσαν στεφάνια στην πλατεία Saka Petrovic.

Υπενθυμίζεται ότι είκοσι δύο χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την 24η Μαρτίου του 1999, όταν το ΝΑΤΟ ξεκίνησε τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς εναντίον της Γιουγκοσλαβίας, μετά την άρνηση της τελευταίας να υπογράψει τη συμφωνία για το μέλλον του Κοσσυφοπεδίου. Η επίσημη κωδική ονομασία της επιχείρησης του ΝΑΤΟ ήταν Operation Allied Force.

Διαβάστε περισσότερα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων