11/05/2020 12/05/2020 Στον Εσπερινό επί τη μνήμη του Αγίου Βασιλείου του Όστρογκ χοροστάτησε σήμερα ο Σεβ. Μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Αμφιλόχιος.  Ο Άγιος Βασίλειος είναι από τους αγαπημένους Αγίους της Σερβίας, όπου κάθε χρόνο χιλιάδες πιστοί φτάνουν στο μοναστήρι για να προσκυνήσουν το σεπτό του σκήνωμα. Η μνήμη του τιμάται στις 12 Μαίου με το παλαιό ημερολόγιο...
11 Μαΐου, 2020 - 20:37
Τελευταία ενημέρωση: 12/05/2020 - 7:15

Το Μαυροβούνιο τιμά τον Άγιο Βασίλειο του Όστρογκ

Διαδώστε:
Το Μαυροβούνιο τιμά τον Άγιο Βασίλειο του Όστρογκ

Στον Εσπερινό επί τη μνήμη του Αγίου Βασιλείου του Όστρογκ χοροστάτησε σήμερα ο Σεβ. Μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Αμφιλόχιος. 

Ο Άγιος Βασίλειος είναι από τους αγαπημένους Αγίους της Σερβίας, όπου κάθε χρόνο χιλιάδες πιστοί φτάνουν στο μοναστήρι για να προσκυνήσουν το σεπτό του σκήνωμα. Η μνήμη του τιμάται στις 12 Μαίου με το παλαιό ημερολόγιο (29 Απριλίου με το νέο).

Μεγάλη ήταν η προσέλευση των νέων στην ακολουθία, οι οποίοι προσήλθαν για να προσκυνήσουν το Ιερό λείψανο του Αγίου τον οποίο και ευλαβούνται ιδιαίτερα.

Ο Άγιος Βασίλειος, Επίσκοπος Ζακχόλμσκ, γεννήθηκε από ευσεβείς γονείς το 1610 μ.Χ. στην περιοχή του Πόποβ της Ερζεγοβίνης. Από αγάπη προς το μοναχικό βίο εγκατέλειψε την πατρική οικία και εισήλθε στη μονή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου του Τρέμπινκ, όπου εκάρη μοναχός.

Λόγω της αρετής του εξελέγη Επίσκοπος Ζάκχολμσκ και Σκεντερίας. Ανέλαβε τον Μητροπολιτικό θρόνο στο δεύτερο ήμισυ του 16ου αιώνα, ως διάδοχος του Επισκόπου Παύλου και προκάτοχος του Επισκόπου Νικοδήμου. Ο Άγιος Βασίλειος ήταν ένας πραγματικός ποιμένας για το ποίμνιο του Χριστού και ο Κύριος τον αξίωσε του χαρίσματος της Θαυματουργίας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων