31/10/2022 31/10/2022 Ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος προέστη της Θείας Λειτουργίας στον Καθεδρικό Ναό του Αρχαγγέλου Μιχαήλ στο Βελιγράδι, και στο κήρυγμά του μίλησε για τη σημασία και τη δύναμη της αληθινής πίστης. Της Σβετλάνα Λεβίτσκι “Η πίστη είναι αυτό που βασίζεται στην αιώνια ζωή, στη Βασιλεία του Θεού” είπε ο Μακαριώτατος, την Κυριακή 30 Οκτωβρίου. Στη...
31 Οκτωβρίου, 2022 - 12:15
Τελευταία ενημέρωση: 31/10/2022 - 12:28

Το μήνυμα της Κυριακής από τον Πατριάρχη Σερβίας

Διαδώστε:
Το μήνυμα της Κυριακής από τον Πατριάρχη Σερβίας

Ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος προέστη της Θείας Λειτουργίας στον Καθεδρικό Ναό του Αρχαγγέλου Μιχαήλ στο Βελιγράδι, και στο κήρυγμά του μίλησε για τη σημασία και τη δύναμη της αληθινής πίστης.

  • Της Σβετλάνα Λεβίτσκι

Η πίστη είναι αυτό που βασίζεται στην αιώνια ζωή, στη Βασιλεία του Θεού” είπε ο Μακαριώτατος, την Κυριακή 30 Οκτωβρίου. Στη συνέχεια μιλώντας για την ανάγκη του ανθρώπου για αιώνια ζωή, τόνισε: “Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε τον εαυτό μας, καθώς και τη βαθύτερη ανάγκη μας, για αιώνια ζωή, για την οποία συχνά δεν έχουμε βρει λύση. Δημιουργηθήκαμε με δώρα που μας δόθηκαν όχι για να κατακτήσουμε τον κόσμο, αλλά για να αποτελέσουν εργαλεία με τα οποία ανοίγουμε τον δρόμο της αγάπης σε σχέση με τον Θεό. Όταν αρχίσουμε να ανοίγουμε αυτόν τον δρόμο, τότε θα αποκαλυφθεί ο δρόμος της αγάπης για το πλησίον μας”.

Ακόμη, ο Μακαριώτατος επεσήμανε: “Η επίλυση της ανάγκης μας για αιώνια ζωή, αποτελεί έναν άθλο πίστης, μιας πίστης που συνεπάγεται μια ριζική μεταμόρφωση της σχέσης μας με οτιδήποτε υπάρχει γύρω μας και που είναι μέσα μας”.

“Φυσικά, ο Απόστολος Ιάκωβος είπε ότι πίστη δεν είναι απλώς το να δηλώνουμε ότι αποδεχόμαστε τον Χριστό. Πίστη δεν είναι μόνο ένας προφορικός προσδιορισμός σε σχέση με τον Χριστό, σε σχέση με την Εκκλησία Του. Πίστη είναι ένα είδος άλματος με βαθιά ελπίδα, πεποίθηση και εμπιστοσύνη στον Χριστό”, όπως είπε ο Μακαριώτατος.

Ακολούθησε τον δρόμο της πίστης και της εμπιστοσύνης στον Χριστό, με έργα αγάπης, που πηγάζουν από την προσευχή, τη νηστεία, τη συγχώρεση, την ελεημοσύνη. Δεν μπορούμε να γνωρίσουμε τον Θεό αν δεν εφαρμόζουμε τις εντολές Του στη ζωή μας, και αν τις έχουμε μόνο ως κώδικα κανόνων μέσω του οποίου παρατηρούμε και ελέγχουμε τους άλλους”, υπογράμμισε ο Πατριάρχης Σερβίας.

“Είθε ο Κύριος να αφήσει τον λόγο Του να φτάσει στις καρδιές μας, στις ψυχές μας, στους εαυτούς μας“, κατέληξε ο Μακαριώτατος.

 

Με πληροφορίες και φωτογραφίες από tvhram

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων