15/12/2019 15/12/2019 “Το μόνο πράγμα που δεν έχει αλλοτριωθεί ακόμα στο Μαυροβούνιο είναι η Ορθόδοξη Εκκλησία” τόνισε στο κήρυγμά του, ανήμερα τις εορτής του Αγίου Ανδρέα, ο Σεβ. Μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Αμφιλόχιος.  Ο Σεβασμιώτατος προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας τον εορτασμό του Αγίου που τελέστηκε στην περιοχή Κουτί – Ζελένικα. Σε άλλο σημείο του κηρύγματος του...
15 Δεκεμβρίου, 2019 - 10:35
Τελευταία ενημέρωση: 15/12/2019 - 12:46

“Το μόνο που δεν έχει αλλοτριωθεί στο Μαυροβούνιο είναι η Εκκλησία”

Διαδώστε:
“Το μόνο που δεν έχει αλλοτριωθεί στο Μαυροβούνιο είναι η Εκκλησία”

“Το μόνο πράγμα που δεν έχει αλλοτριωθεί ακόμα στο Μαυροβούνιο είναι η Ορθόδοξη Εκκλησία” τόνισε στο κήρυγμά του, ανήμερα τις εορτής του Αγίου Ανδρέα, ο Σεβ. Μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Αμφιλόχιος. 

Ο Σεβασμιώτατος προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας τον εορτασμό του Αγίου που τελέστηκε στην περιοχή Κουτί – Ζελένικα.

Σε άλλο σημείο του κηρύγματος του αναφέρθηκε στο βίο του Αγίου τονίζοντας το μαρτυρικό τέλος του αποστόλου Ανδρέα. “Ο απόστολος υπέστη μαρτυρικό θάνατο. Αλλά από ταπείνωση δεν δέχτηκε να σταυρωθεί όπως ο Κύριος μας. Αυτό δείχνει την αγάπη του για τον Σωτήρα και Λυτρωτή Χριστό. Η αγάπη αυτή δεν γνωρίζει από διώξεις και πόνους”, ανέφερε. 

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Μητροπολίτης κ. Αμφιλόχιος τέλεσε μνημόσυνο για τους πεσόντες κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. “Δεν θα πρέπει να ξεχνούμε τη προσφορά της Εκκλησίας. Σας υπενθυμίζω μόνο πως στον αγώνα για την ελευθερία, θυσιάστηκε ο προκάτοχος μου Ιωαννίκιος και 120 ιερείς”, τόνισε. 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων