18/03/2021 18/03/2021 Στην πόλη του Μαυροβουνίου Μπούντβα σύντομα θα ξεκινήσει η ανέγερση της μεγαλύτερης Ορθόδοξης εκκλησίας της χώρας. Ο ναός θα είναι αφιερωμένος στον Άγιο Μάρκο. Η πραγματοποίηση του έργου αυτού αποτελεί επίσης ένα από τα μεγάλα όνειρα του αείμνηστου Μητροπολίτη Μαυροβουνίου κυρού Αμφιλόχιου. Ολόκληρη η έκταση του νέου καθεδρικού ναού καλύπτει 5 στρέμματα. Η εκκλησία θα...
18 Μαρτίου, 2021 - 18:29
Τελευταία ενημέρωση: 18/03/2021 - 18:31

Το όνειρο του μακαριστού Αμφιλόχιου γίνεται πραγματικότητα

Διαδώστε:
Το όνειρο του μακαριστού Αμφιλόχιου γίνεται πραγματικότητα

Στην πόλη του Μαυροβουνίου Μπούντβα σύντομα θα ξεκινήσει η ανέγερση της μεγαλύτερης Ορθόδοξης εκκλησίας της χώρας. Ο ναός θα είναι αφιερωμένος στον Άγιο Μάρκο. Η πραγματοποίηση του έργου αυτού αποτελεί επίσης ένα από τα μεγάλα όνειρα του αείμνηστου Μητροπολίτη Μαυροβουνίου κυρού Αμφιλόχιου.

Ολόκληρη η έκταση του νέου καθεδρικού ναού καλύπτει 5 στρέμματα. Η εκκλησία θα έχει ύψος περίπου 25 μέτρα, μήκος 37 μέτρα και πλάτος 26 μέτρα. Το καμπαναριό θα έχει ύψος 20 μέτρων. Ο ναός έχει σχεδιαστεί ως τρίκλιτη βασιλική, παρόμοια με τις παλαιοχριστιανικές εκκλησίες, με κεντρικό θόλο.

Σύμφωνα με τα σχέδια, θα χτιστεί και μια κρύπτη στο ναό. Το τέμπλο του θα είναι κατασκευασμένο από λευκό μάρμαρο και ξύλο καρυδιάς ή βελανιδιάς.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων