08/12/2022 08/12/2022 Στην έγκριση υποτροφιών για παιδιά πολύτεκνων οικογενειών προέβη το Πατριαρχείο Σερβίας κατόπιν ευλογίας του Μακαριωτάτου κ.κ. Πορφυρίου. Η υποβολή των αιτήσεων διήρκεσε από τις 26 Σεπτεμβρίου έως τις 25 Οκτωβρίου 2022 ενώ ακολούθησε η αξιολόγηση στη συνέχεια αιτημάτων. Η Επιτροπή αξιολόγησης, αποτελούμενη από Καθηγητές του Πανεπιστημίου Βελιγραδίου και στελέχη του Πατριαρχείου, διαπίστωσε ότι από τους...
08 Δεκεμβρίου, 2022 - 8:25
Τελευταία ενημέρωση: 08/12/2022 - 8:31

Το Πατριαρχείο Σερβίας στηρίζει με υποτροφίες πολύτεκνους φοιτητές

Διαδώστε:
Το Πατριαρχείο Σερβίας στηρίζει με υποτροφίες πολύτεκνους φοιτητές

Στην έγκριση υποτροφιών για παιδιά πολύτεκνων οικογενειών προέβη το Πατριαρχείο Σερβίας κατόπιν ευλογίας του Μακαριωτάτου κ.κ. Πορφυρίου.

Η υποβολή των αιτήσεων διήρκεσε από τις 26 Σεπτεμβρίου έως τις 25 Οκτωβρίου 2022 ενώ ακολούθησε η αξιολόγηση στη συνέχεια αιτημάτων.

Η Επιτροπή αξιολόγησης, αποτελούμενη από Καθηγητές του Πανεπιστημίου Βελιγραδίου και στελέχη του Πατριαρχείου, διαπίστωσε ότι από τους συνολικά 79 υποψηφίους, οι 23 δεν υπέβαλαν την κατάλληλη και πλήρη τεκμηρίωση και στη συνέχεια, μελετώντας διεξοδικά τις αιτήσεις που έλαβαν, καθόρισαν την τελική λίστα των υποτροφιών. “Όλοι οι δικαιούχοι της υποτροφίας έχουν, τέσσερα ή περισσότερα αδέρφια ή αδελφές”, αναφέρει το Πατριαρχείο Σερβίας.

Το συνολικό ποσό των υποτροφιών που χορηγούνται στο πλαίσιο αυτού του διαγωνισμού υποτροφιών, προερχόμενο από τις συνεισφορές των Dragan και Milovan Popović από το Βελιγράδι, ανέρχεται σε 2.340.000,00 δηνάρια, διαιρούμενα σε δεκατρείς υποτροφίες ύψους 180.000,00 δηναρίων η καθεμία, οι οποίες θα καταβάλλονται σε 12 μηνιαίες δόσεις προς τους δικαιούχους.

Στόχος της Σερβικής Εκκλησίας είναι η στήριξη φοιτητών από ευάλωτες και οικονομικά ασθενέστερες οικογένειες, κυρίως πολύτεκνες, έτσι ώστε κάθε νέος ή νέα να έχει δικαίωμα και πρόσβαση στην ανώτατη εκπαίδευση ή να εργαστεί για την επίτευξη αυτού του στόχου σε περίπτωση που ακόμα είναι μαθητή ή μαθήτρια.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων