27/04/2022 27/04/2022 Η Μητρόπολη Ζάγκρεμπ και Λουμπλιάνας και ο Δήμος του Ζάγκρεμπ μαζί με τη διεύθυνση του Κέντρου Αποκατάστασης Στάνσιτς στο Dugo Selo, συζήτησαν τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να βοηθηθούν περαιτέρω τα άτομα με αναπηρίες από την Ουκρανία που βρίσκονται στην περιοχή. Της Σβετλάνα Λεβίτσκι Συγκεκριμένα, στο Κέντρο Αποκατάστασης Στάνσιτς στο Dugo Selo, με την...
27 Απριλίου, 2022 - 13:43
Τελευταία ενημέρωση: 27/04/2022 - 13:48

Το Πατριαρχείο Σερβίας στο πλευρό ατόμων με αναπηρία από την Ουκρανία

Διαδώστε:
Το Πατριαρχείο Σερβίας στο πλευρό ατόμων με αναπηρία από την Ουκρανία

Η Μητρόπολη Ζάγκρεμπ και Λουμπλιάνας και ο Δήμος του Ζάγκρεμπ μαζί με τη διεύθυνση του Κέντρου Αποκατάστασης Στάνσιτς στο Dugo Selo, συζήτησαν τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να βοηθηθούν περαιτέρω τα άτομα με αναπηρίες από την Ουκρανία που βρίσκονται στην περιοχή.

Της Σβετλάνα Λεβίτσκι

Συγκεκριμένα, στο Κέντρο Αποκατάστασης Στάνσιτς στο Dugo Selo, με την ευλογία του Πατριάρχη Σερβίας κ.κ. Πορφύριο, τελέστηκε η Θεία Λειτουργία από τον π. Bogoljub Ostojić και τον διάκονο Aleksandar Lukić. Στη λειτουργία παρευρέθηκε και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Χβοστάν κ. Ιουστίνος.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στο κέντρο, όπου υπάρχουν εκατοντάδες θάλαμοι, φιλοξενούνται σήμερα 20 άτομα με αναπηρία που είναι πρόσφυγες από την Ουκρανία.

Μετά τη Θεία Λειτουργία, ο Θεοφιλέστατος μίλησε στους Ουκρανούς στα ρωσικά, τους ευχήθηκε για το Πάσχα και μετέφερε τους χαιρετισμούς και τις ευλογίες του Μακαριωτάτου.

Ο Θεοφιλέστατος προσέφερε στους πρόσφυγες λόγια παρηγοριάς, συμπαράστασης και ενθάρρυνσης.

Με τη διευθύντρια του ιδρύματος Sanja Grbavac συζητήθηκαν οι τρόποι, αλλά και συμφωνήθηκαν συγκεκριμένα βήματα με τα οποία η Μητρόπολη Ζάγκρεμπ-Λουμπλιάνα και ο Εκκλησιαστικός Δήμος του Ζάγκρεμπ θα βοηθήσουν άτομα με αναπηρία από την Ουκρανία που βρίσκονται στο Dugo Selo.

 

 

Φυτογραφίες από: tvhram, spc

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων