17/08/2021 17/08/2021 Τα εκατό χρόνια από τον θάνατο του βασιλιά Πέτρου Α’ Καρατζόρτζεβιτς, του απελευθερωτή των Σέρβων όπως τον χαρακτηρίζουν, τίμησε τη Δευτέρα 16 Αυγούστου 2021 το Πατριαρχείο Σερβίας. Προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Σερβίας κ.κ. Πορφυρίου τελέστηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Όπλενακ, ναό τον οποίο ίδρυσε ο βασιλιάς Πέτρος, τελέστηκε Θεία Λειτουργία. “Η ταπεινοφροσύνη...
17 Αυγούστου, 2021 - 8:51
Τελευταία ενημέρωση: 17/08/2021 - 8:33

Το Πατριαρχείο Σερβίας τίμησε τον βασιλιά Πέτρο Α’

Διαδώστε:
Το Πατριαρχείο Σερβίας τίμησε τον βασιλιά Πέτρο Α’

Τα εκατό χρόνια από τον θάνατο του βασιλιά Πέτρου Α’ Καρατζόρτζεβιτς, του απελευθερωτή των Σέρβων όπως τον χαρακτηρίζουν, τίμησε τη Δευτέρα 16 Αυγούστου 2021 το Πατριαρχείο Σερβίας.

Προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Σερβίας κ.κ. Πορφυρίου τελέστηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Όπλενακ, ναό τον οποίο ίδρυσε ο βασιλιάς Πέτρος, τελέστηκε Θεία Λειτουργία.

“Η ταπεινοφροσύνη είναι η στάση μας ενώπιον του Θεού με την οποία αναγνωρίζουμε ότι είμαστε παροδικοί, είμαστε θνητοί”, επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ο Πατριάρχης κ.κ. Πορφύριος ενώ ειδική αναφορά έκανε και στον τιμώμενο βασιλιά Πέτρο Α’ για τον οποίο χαρακτηριστικά ανέφερε ότι είχε βαθιά πίστη στον Σωτήρα Ιησού Χριστό και υπήρξε υπηρέτης του λαού του.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση για τον ευλογημένο βασιλιά Πέτρο Α ‘Καρατζόρτζεβιτς και ακολούθησε τελετή κατάθεσης στεφάνων στον τάφο όπου φυλάσσονται τα λείψανα του. Εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας της Σερβίας, το στεφάνι κατέθεσε η κ. Ντάργια Κίσιτς – Τεπάφτεβιτς, Υπουργός Εργασίας και Απασχόλησης.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή φωτογραφιών: sumadijska.org.rs

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων