18/10/2021 18/10/2021 Στο Σαράγεβο βρέθηκε το διήμερο 16 με 17 Οκτωβρίου ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος προκειμένου να τιμήσει τα πενήντα χρόνια ιερωσύνης και τα τριάντα αρχιερωσύνης του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δαμπροβοσνίας κ. Χρυσοστόμου. Επίκεντρο των λατρευτικών εκδηλώσεων ήταν ο Καθεδρικός Ναός του Γενεσίου της Θεοτόκου στην πρωτεύουσα της Βοσνίας, όπου το Σάββατο το απόγευμα ο Μακαριώτατος έτυχε...
18 Οκτωβρίου, 2021 - 9:05
Τελευταία ενημέρωση: 18/10/2021 - 12:01

Το Σαράγεβο επισκέφθηκε ο Πατριάρχης Σερβίας

Διαδώστε:
Το Σαράγεβο επισκέφθηκε ο Πατριάρχης Σερβίας

Στο Σαράγεβο βρέθηκε το διήμερο 16 με 17 Οκτωβρίου ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος προκειμένου να τιμήσει τα πενήντα χρόνια ιερωσύνης και τα τριάντα αρχιερωσύνης του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δαμπροβοσνίας κ. Χρυσοστόμου.

Επίκεντρο των λατρευτικών εκδηλώσεων ήταν ο Καθεδρικός Ναός του Γενεσίου της Θεοτόκου στην πρωτεύουσα της Βοσνίας, όπου το Σάββατο το απόγευμα ο Μακαριώτατος έτυχε θερμής υποδοχής ενώ ακολούθως τελέστηκε Δοξολογία κατά την οποία τον καλωσόρισε και τον προσφώνησε ο Μητροπολίτης Δαμπροβοσνίας κ. Χρυσόστομος.

Χθες, ημέρα κατά την οποία κορυφώθηκαν οι τιμητικές εκδηλώσεις προς τιμήν του οικείου Ποιμενάρχη, ο Πατριάρχης Σερβίας προεξήρχε του Πολυαρχιερατικού συλλείτουργου που τελέστηκε στον Καθεδρικό Ναό του Γενεσίου της Θεοτόκου.

Στο κήρυγμά του ο Προκαθήμενος της εν Σερβία Ορθοδόξου Εκκλησίας αναφέρθηκε στην έννοια της πίστης η οποία στους χριστιανούς νοματοδοτείται στη σχέση εμπιστοσύνης με τον Θεό. “Όταν ζούμε το Ευαγγέλιο του Χριστού, τότε ακολουθούμε το δρόμο της ασφάλειας και δεν υπάρχει τίποτα που να μπορεί να μας μπερδέψει”, ανέφερε, μεταξύ άλλων.


Κατά την παραμονή του στο Σαράγεβο ο Πατριάρχης κ.κ. Πορφύριος περπάτησε στους δρόμους της πόλης όπου συνομίλησε με κατοίκους της και ιδιαίτερα με τα μικρά παιδιά.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων