12/04/2021 12/04/2021 Το Σάββατο στις 10 Απριλίου στο Μοναστήρι του Τβρντος στο Δήμο Τρέμπινιε της Βοσνίας τελέστηκε το Τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο του μακαριστού Επισκόπου πρώην Ζαχουμίου και Ερζεγοβίνης κυρού Αθανασίου Γιέφτιτς ο οποίος εκοιμήθη σε ηλικία 83 ετών στις 4 Μαρτίου. Το Ιερό Μνημόσυνο τέλεσε ο Πανιερώτατος Επίσκοπος Ντίσελντορφ και Γερμανίας κ. Γρηγόριος με τον Πανιερώτατο Επίσκοπο Ζαχουμίου...
12 Απριλίου, 2021 - 17:26
Τελευταία ενημέρωση: 12/04/2021 - 17:46

To Τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο του πρώην Ερζεγοβίνης Αθανασίου

Διαδώστε:
To Τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο του πρώην Ερζεγοβίνης Αθανασίου

Το Σάββατο στις 10 Απριλίου στο Μοναστήρι του Τβρντος στο Δήμο Τρέμπινιε της Βοσνίας τελέστηκε το Τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο του μακαριστού Επισκόπου πρώην Ζαχουμίου και Ερζεγοβίνης κυρού Αθανασίου Γιέφτιτς ο οποίος εκοιμήθη σε ηλικία 83 ετών στις 4 Μαρτίου.

Το Ιερό Μνημόσυνο τέλεσε ο Πανιερώτατος Επίσκοπος Ντίσελντορφ και Γερμανίας κ. Γρηγόριος με τον Πανιερώτατο Επίσκοπο Ζαχουμίου και Ερζεγοβίνης κ. Δημήτριο μαζί με Ιερείς του Πατριαρχείου Σερβίας και την μοναστική αδελφότητα του Μοναστηριού.

Ο πρεσβύτερους του Καθεδρικού Ναού της Αγίας Τριάδος μίλησε μετά την ανάγνωση της Ευαγγελικής Περικοπής για τον μακαριστό Αθανάσιο και σημείωσε μεταξύ  άλλων: “Θα τολμήσω να ζητήσω συγχώρεση από τον Επίσκοπο Αθανάσιο επειδή είναι για εμάς και για όλες τις Σερβικές ψυχές ο τρίτος αποστολικός Επίσκοπος της Ερζεγοβίνης”.

Ο Πανιερώτατος Επίσκοπος κ. Γρηγόριος σημείωσε για τον μακαριστό: “Στο μνημείο αυτό μένουν μόνο όσα είπαν οι άνθρωποι για τον Επίσκοπο Αθανάσιο, πολλά πράγματα θα πουν οι άνθρωποι, πολλά θα γράψουν οι ποιητές, πολλά θα ζωγραφίσουν οι ζωγράφοι και θα θυμόμαστε. Το μόνο που είναι σημαντικό για να καταλάβουμε είναι ότι πλέον ο Επίσκοπος είναι με τον Θεό.

Μετά την Θεία Λειτουργία και το Ιερό Μνημόσυνο οι παρευρισκόμενοι μετέβησαν στον τάφο του μακαριστού Επισκόπου και ο Ηγούμενος της Μονής ανέφερε:

“Αγαπητέ Επίσκοπε, στεκόμαστε σήμερα εδώ μπροστά στον τάφο σας και λέμε πρώτα ένα ευχαριστώ. Ήρθαμε όλοι εδώ σήμερα για να τιμήσουμε τον Επίσκοπο με την τέλεση του Μνημοσύνου του Πατέρα μας και διδασκάλου μας Επισκόπου Αθανάσιου, να προσευχηθούμε για την ψυχή του, να δηλώσουμε την ευγνωμοσύνη μας για όλα όσα έχει κάνει για εμάς σε όλο το βίο του με όλη μας την καρδιά. Συγκεντρωθήκαμε μπροστά σε αυτήν την Εκκλησία, την οποία έχτισε για αιώνιο σπίτι του, και είναι η Εκκλησία της Αναστάσεως που μας δείχνει ξεκάθαρα ότι η Ανάσταση είναι το νόημα της ζωής μας και μας το μαρτυρά με την εμφάνισή του, τον ερχομό του, με την αγάπη που μας έδωσε και μας κατανόησε και μας αποδέχτηκε όπως ήμασταν… Αιωνία σου η μνήμη Επίσκοπε μας”.

Δείτε φωτογραφίες:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων