30/11/2020 30/11/2020 Ο Πανιερώτατος Επίσκοπος Βουδίμλιε και Νίκσιτς και τοποτηρητής της Ιεράς Μητροπόλεως Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Ιωαννίκιος ιερούργησε για την εορτή του Αγίου Αποστόλου Ματθαίου στην Μονή του Αγίου Γεωργίου. Ο Πανιερώτατος αναφέρθηκε στο κήρυγμά του στα Χριστούγεννα και τη νηστεία λέγοντας “Όταν εμείς οι Χριστιανοί ξεκινήσουμε νηστεία, ανυπομονούμε για τις μεγάλες εορτές που έρχονται. Εκ...
30 Νοεμβρίου, 2020 - 10:48
Τελευταία ενημέρωση: 30/11/2020 - 10:49

“Το Θείο βρέφος ανανεώνει τις ψυχές μας και την πίστη μας”

Διαδώστε:
“Το Θείο βρέφος ανανεώνει τις ψυχές μας και την πίστη μας”

Ο Πανιερώτατος Επίσκοπος Βουδίμλιε και Νίκσιτς και τοποτηρητής της Ιεράς Μητροπόλεως Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Ιωαννίκιος ιερούργησε για την εορτή του Αγίου Αποστόλου Ματθαίου στην Μονή του Αγίου Γεωργίου.

Ο Πανιερώτατος αναφέρθηκε στο κήρυγμά του στα Χριστούγεννα και τη νηστεία λέγοντας “Όταν εμείς οι Χριστιανοί ξεκινήσουμε νηστεία, ανυπομονούμε για τις μεγάλες εορτές που έρχονται. Εκ των προτέρων, αυτή τη φορά, χαιρόμαστε για τη Γέννηση του Χριστού και οι καρδιές μας τρέμουν, περιμένοντας αυτή τη μεγάλη χαρά που βιώνουμε ξανά. Το Θείο βρέφος, κάθε φορά που γιορτάζουμε τα Χριστούγεννα, ανανεώνει τις ψυχές μας, την πίστη μας, την κοινωνία και την αμοιβαία αγάπη μας, μας δίνει δύναμη και ενθουσιασμό για να προχωρήσουμε. Έτσι, όλες οι δυσκολίες αυτής της ζωής αποδυναμώνονται και ο άνθρωπος κερδίζει δύναμη για να μην παραιτηθεί, ακολουθώντας τον Χριστό προς τη Βασιλεία των Ουρανών “, είπε ο Επίσκοπος.

Ακόμα πρόσθεσε ότι στην αρχή της νηστείας εορτάζουμε τον Απόστολο Ματθαίο που μας περιέγραψε τη γέννησή Του και δόξασε τον Χριστό και αναφέρθηκε στη ζωή του Αποστόλου τονίζοντας ότι “ο Λόγος του Θεού τον άγγιξε στην καρδιά και στο μυαλό και άφησε τα πάντα με μία μόνο κλήση του Κυρίου”.

Ο Πανιερώτατος επεσήμανε ότι: “Μερικές φορές μόνο μια λέξη είναι αρκετή, και ο λόγος του Θεού και η συνάντηση του με τον Σωτήρα  ήταν κάτι παραπάνω από αρκετό για να στρέψει και να επικεντρώσει όλη του την προσοχή στον λόγο του Θεού που κηρύχθηκε από τον Χριστό, να τον ακολουθήσει και λόγω της αγάπης, της αφοσίωσής του, της δεκτικότητας του, ο Κύριος τον δέχτηκε να είναι ένας από τους Δώδεκα Μεγάλους Αποστόλους”.

Στη συνέχεια ο Πανιερώτατος κ. Ιωαννίκιος έκανε εκτενή αναφορά στο ευαγγέλιο του Ματθαίου ενώ κατέληξε το κήρυγμά του ευχόμενος για τα Χριστούγεννα. Μεταξύ άλλων ο Επίσκοπος Βουδίμλιε σημείωσε “Σε αυτές τις μέρες που υποφέρουμε πολλές κακουχίες, εμείς οι Χριστιανοί, ζούμε με χριστιανική ελπίδα, πίστη και αγάπη και όπως τώρα πηγαίνουμε προς τη γέννηση του Χριστού, έτσι, ακολουθώντας τον Χριστό προχωράμε προς την αιώνια Βασιλεία Του και την αιώνια ζωή”.

Παρακολουθήστε το σχετικό βίντεο:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων