07/11/2020 07/11/2020 Θέλοντας να εκφράσουν την αγάπη τους για τον μακαριστό Μητροπολίτη Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κυρό Αμφιλόχιο, ο οποίος εκοιμήθη το πρωί της Παρασκευής 30 Οκτωβρίου, πιστοί ζωγράφισαν τοιχογραφίες με την εικόνα του σε διάφορα μέρη σε πόλεις της Σερβίας.  Χαρακτηριστικό παράδειγμα η εντυπωσιακή τοιχογραφία στην πόλη Φόχα της Σερβίας, κοντά στα σύνορα με το Μαυροβούνιο του...
07 Νοεμβρίου, 2020 - 12:03

Τοιχογραφίες για τον μακαριστό Μητροπολίτη Μαυροβουνίου

Διαδώστε:
Τοιχογραφίες για τον μακαριστό Μητροπολίτη Μαυροβουνίου

Θέλοντας να εκφράσουν την αγάπη τους για τον μακαριστό Μητροπολίτη Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κυρό Αμφιλόχιο, ο οποίος εκοιμήθη το πρωί της Παρασκευής 30 Οκτωβρίου, πιστοί ζωγράφισαν τοιχογραφίες με την εικόνα του σε διάφορα μέρη σε πόλεις της Σερβίας. 

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η εντυπωσιακή τοιχογραφία στην πόλη Φόχα της Σερβίας, κοντά στα σύνορα με το Μαυροβούνιο του νεαρού καλλιτέχνη Βλαντιμίρ Μιλάνοβιτς Τσάκα (Vladimir Milanovich Chaka). Ο νεαρός καλλιτέχνης ζωγράφισε μια μεγάλη ασπρόμαυρη εικόνα με το προφίλ του μακαριστού Μητροπολίτη βλέποντας μια φωτογραφία ενώ υπάρχει και μια επιγραφή δίπλα που αναφέρει “Είμαστε κομμάτι της ψυχής σου. Τα παιδιά σου, η οικογένεια σου. Αντίο αγαπητέ πατέρα, πήγαινε στην αιώνια Βασιλεία”. 

 

Η δεύτερη χαρακτηριστική τοιχογραφία που απεικονίζει τον Μητροπολίτη Αμφιλόχιο εμφανίστηκε δίπλα στο σχολείο Μπράνκο στην πόλη Νιš στη νότια Σερβία. Ο καλλιτέχνης αυτής της τοιχογραφίας ήταν ο Σάβα Μίσιτς, ο οποίος ήθελε να εκφράσει την ευγνωμοσύνη και τον σεβασμό του στον αείμνηστο Μητροπολίτη. Τη ζωγράφισε κοντά στο σχολείο ώστε οι μαθητές να μπορούν να εμπνευστούν και να εντάξουν στη ζωή τους τις πνευματικές αξίες, τις οποίες ο Μητροπολίτης πρέσβευε στη ζωή του δήλωσαν οι υπεύθυνοι της δράσης. “Οι νέοι δεν πρέπει να ξεχνούν την πίστη και την ιστορία τους” τόνισαν ενώ μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι έχουν αρχίσει και άλλες τοιχογραφίες σε διάφορες πόλεις μεταξύ των οποίων και η πόλη Prijedor στη βόρεια Βοσνία-Ερζεγοβίνη.

πηγή: pravoslavie.ru

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων