29/06/2020 29/06/2020 Τον θεμέλιο λίθο του Νέου Ιερού Ναού του Αγίου Πρίγκιπα Λάζαρου (Χρεμπελιάνοβιτς) στους στρατώνες του Κρούσεβατς έθεσε ο Πανιερώτατος Επίσκοπος Κρούσεβατς κ. Δαβίδ με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου. Παρόντες εκτός από πολλά μέλη του Σερβικού Στρατού ήταν και η Δήμαρχος της Πόλης καθώς και αρκετοί τοπικοί άρχοντες ενώ ήταν και ο Υπουργός Ζόραν...
29 Ιουνίου, 2020 - 16:31
Τελευταία ενημέρωση: 29/06/2020 - 16:44

Τον Άγιο Πρίγκιπα Λάζαρο εόρτασαν στο Κρούσεβατς

Διαδώστε:
Τον Άγιο Πρίγκιπα Λάζαρο εόρτασαν στο Κρούσεβατς

Τον θεμέλιο λίθο του Νέου Ιερού Ναού του Αγίου Πρίγκιπα Λάζαρου (Χρεμπελιάνοβιτς) στους στρατώνες του Κρούσεβατς έθεσε ο Πανιερώτατος Επίσκοπος Κρούσεβατς κ. Δαβίδ με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου. Παρόντες εκτός από πολλά μέλη του Σερβικού Στρατού ήταν και η Δήμαρχος της Πόλης καθώς και αρκετοί τοπικοί άρχοντες ενώ ήταν και ο Υπουργός Ζόραν Τζόρτζεβιτς.

Με αφορμή τον εορτασμό του Αγίου από την Σερβική Εκκλησία τελέστηκε η Θεία Λειτουργία από τον Πανιερώτατο Επίσκοπο μαζί με τον Ιερό Κλήρο της Επισκοπής ενώ είχε και πολλούς πιστούς αλλά και τους στρατιωτικούς ιερείς.

Μετά την Θεία Λειτουργία, με επικεφαλής τα Ιερά Λείψανα του Αγίου, πραγματοποιήθηκε Ιερά Λιτανεία που οδηγήθηκε στην κεντρική πλατεία της πόλης και το μνημείο των ηρώων του Κοσυφοπεδίου όπου τελέστηκε Ιερό Μνημόσυνο για τους Μάρτυρες του Κοσσυφοπεδίου. Στη συνέχεια πήγαν στους στρατώνες όπου έθεσαν τον θεμέλιο λίθο για την Νέα Εκκλησία του Αγίου Πρίγκιπα Λάζαρου, ο οποίος είναι και ο προστάτης των στρατώνων στο Κρούσεβατς.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων