26/12/2020 26/12/2020 Η Ιερά Σύνοδος των Επισκόπων της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, κατά τη συνεδρίασή της στις 24 Δεκεμβρίου 2020, αποφάσισε να συγκαλέσει την Ιερά Συνέλευση των Επισκόπων για την εκλογή νέου Πατριάρχη Σερβίας στις 18 Φεβρουαρίου του 2021. Ο μακαριστός Πατριάρχης Σερβίας κυρός Ειρηναίος εκοιμήθη στις 20 Νοεμβρίου. Ο Σεβ. Μητροπολίτης Δαμπροβοσνίας κ. Χρυσόστομος είναι ο τοποτηρητής...
26 Δεκεμβρίου, 2020 - 8:58

Τον Φεβρουάριο η εκλογή νέου Πατριάρχη Σερβίας

Διαδώστε:
Τον Φεβρουάριο η εκλογή νέου Πατριάρχη Σερβίας

Η Ιερά Σύνοδος των Επισκόπων της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, κατά τη συνεδρίασή της στις 24 Δεκεμβρίου 2020, αποφάσισε να συγκαλέσει την Ιερά Συνέλευση των Επισκόπων για την εκλογή νέου Πατριάρχη Σερβίας στις 18 Φεβρουαρίου του 2021.
Ο μακαριστός Πατριάρχης Σερβίας κυρός Ειρηναίος εκοιμήθη στις 20 Νοεμβρίου. Ο Σεβ. Μητροπολίτης Δαμπροβοσνίας κ. Χρυσόστομος είναι ο τοποτηρητής του Πατριαρχείου Σερβίας
Ο νέος Πατριάρχης της Εκκλησίας της Σερβίας θα αναδειχθεί σύμφωνα με την συνήθη διαδικασία, δηλαδή θα εκλεγούν τρεις με ψηφοφορία από την Ιεραρχίας, οι οποίοι και θα αποτελέσουν τον τριπρόσωπο.
Εν συνεχεία τα ονόματα των τριών επισκόπων τοποθετούνται στο Ευαγγέλιο και ακολουθεί κλήρωση, που θα αναδείξει τον νέο Πατριάρχη.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων