15/12/2022 15/12/2022 Την υπερασπιστική γραμμή ότι στις 12 Μαϊου 2020 δεν υπήρξε καμία έκνομη ενέργεια από τον τότε Επίσκοπο Νίκσιτς και νυν Μητροπολίτη Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Ιωαννίκιο και άλλους οκτώ ιερείς κατέθεσε στο δικαστήριο ο δικηγόρος των κληρικών καθώς η εκδίκαση της υπόθεσης βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη. Η διαδικασία έλαβε και άλλη παράταση καθώς το δικαστήριο...
15 Δεκεμβρίου, 2022 - 8:52
Τελευταία ενημέρωση: 15/12/2022 - 8:49

Τον Φεβρουάριο η συνέχιση της δίκης του Μητροπολίτη Μαυροβουνίου

Διαδώστε:
Τον Φεβρουάριο η συνέχιση της δίκης του Μητροπολίτη Μαυροβουνίου

Την υπερασπιστική γραμμή ότι στις 12 Μαϊου 2020 δεν υπήρξε καμία έκνομη ενέργεια από τον τότε Επίσκοπο Νίκσιτς και νυν Μητροπολίτη Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Ιωαννίκιο και άλλους οκτώ ιερείς κατέθεσε στο δικαστήριο ο δικηγόρος των κληρικών καθώς η εκδίκαση της υπόθεσης βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη.

Η διαδικασία έλαβε και άλλη παράταση καθώς το δικαστήριο διέκοψε χθες και θα συνεχίσει την εκδίκαση της υπόθεσης στις 1 και 2 Φεβρουαρίου 2023 οπότε και θα διεξαχθεί η κύρια ακρόαση κατά την οποία θα υποβληθούν τα αποδεικτικά στοιχεία, δηλαδή ηχογραφήσεις και γραπτά έγγραφα που έλαβε το δικαστήριο από τις αρμόδιες αρχές.

Χθες εξετάστηκαν μάρτυρες οι οποίοι κλήθηκαν να απαντήσουν στις ερωτήσεις της έδρα αλλά και των δικηγόρων που έχουν αναλάβει την υπόθεση. 

Υπενθυμίζεται ότι στον Μητροπολίτη Ιωαννίκιο και τους κατηγορούμενους κληρικούς αποδίδεται η κατηγορία της υποκίνησης διαδήλωσης σε περίοδο περιορισμών λόγω της πανδημίας. Μάλιστα ο Μητροπολίτης που τότε ήταν Επίσκοπος Νίκσιτς είχε προσαχθεί στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής και μετά από πολύωρη κράτηση αφέθηκε ελεύθερος.

Την επίμαχη ημέρα, η πόλη γιόρταζε τη μνήμη του Αγίου Βασιλείου του Θαυματουργού του Ostrog.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων