01/10/2021 01/10/2021 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Ιωαννίκιος στις 30 Σεπτεμβρίου, ημέρα μνήμης της Αγίας Σοφίας και των θυγατέρων αυτής Πίστης, Ελπίδας και Αγάπης με το παλαιό εορτολόγιο, επισκέφθηκε την Ιερά Μονή Γεννήσεως της Θεοτόκου στο Μπρσκουτ κοντά στην Ποντγκόριτσα. Με την ευκαιρία, ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε και ενημερώθηκε για τις εργασίες στο κονάκι της Μονής,...
01 Οκτωβρίου, 2021 - 11:43
Τελευταία ενημέρωση: 01/10/2021 - 12:15

«Τόπος χωρίς ναό, άνθρωπος χωρίς μάτια, καρδιά και ψυχή»

Διαδώστε:
«Τόπος χωρίς ναό, άνθρωπος χωρίς μάτια, καρδιά και ψυχή»

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Ιωαννίκιος στις 30 Σεπτεμβρίου, ημέρα μνήμης της Αγίας Σοφίας και των θυγατέρων αυτής Πίστης, Ελπίδας και Αγάπης με το παλαιό εορτολόγιο, επισκέφθηκε την Ιερά Μονή Γεννήσεως της Θεοτόκου στο Μπρσκουτ κοντά στην Ποντγκόριτσα.

Με την ευκαιρία, ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε και ενημερώθηκε για τις εργασίες στο κονάκι της Μονής, ενώ τον καλωσόρισαν με χαρά οι ντόπιοι του μικρού αυτού χωριού.

Η αφιέρωση των θεμελίων της κατοικίας του μοναστηριού (του κονακίου) έγινε στις 21 Σεπτεμβρίου 2013 από τον μακαριστό Μητροπολίτη Αμφιλόχιο μετά τη Θεία Λειτουργία για το Γενέθλιον της Θεοτόκου.

Ο μακαριστός Μητροπολίτης είχε πει τότε ότι ένας τόπος που δεν έχει ιερό μοιάζει με άνθρωπο χωρίς μάτια, χωρίς καρδιά και ψυχή. «Και οι άνθρωποι που ζουν σε αυτόν επιβαρύνονται με αυτό το σκοτάδι και τη σκοτία. Επιβαρύνονται με το αόρατο, την άγνοια, το χαμένο νόημα της ζωής. Ο ναός και τα ιερά μας αποκαλύπτουν το νόημα της ζωής μας, και κυρίως εκείνη στην οποία είναι αφιερωμένος αυτός ο ναός – η Υπεραγία Θεοτόκος».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων