11/06/2019 11/06/2019 Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες για την τοποθέτηση της στέγης στον Ιερό καθεδρικό ναό του Αγίου Σάββα, της Σερβικής Ορθοδόξου Εκκλησίας, στη Νέα Υόρκη. Όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση τα μέρη του χαλύβδινου σκελετού έχουν μπει στη θέση τους, ενισχύοντας τον φέροντα οπλισμό του πέτρινου κτιρίου. Ο ναός είχε καταστραφεί το 2016, από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε λίγες...
11 Ιουνίου, 2019 - 14:07

Τοποθετήθηκε η στέγη στον Αγ. Σάββα της Ν. Υόρκης

Διαδώστε:
Τοποθετήθηκε η στέγη στον Αγ. Σάββα της Ν. Υόρκης

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες για την τοποθέτηση της στέγης στον Ιερό καθεδρικό ναό του Αγίου Σάββα, της Σερβικής Ορθοδόξου Εκκλησίας, στη Νέα Υόρκη. Όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση τα μέρη του χαλύβδινου σκελετού έχουν μπει στη θέση τους, ενισχύοντας τον φέροντα οπλισμό του πέτρινου κτιρίου.

Ο ναός είχε καταστραφεί το 2016, από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε λίγες ώρες αφού εκατοντάδες πιστοί γιόρτασαν το Πάσχα, χωρις αευτυχώς να υπάρξουν τραυματίες.
Ο Καθεδρικός Ναός του Αγίου Σάββα στη Νέα Υόρκη είχε χτιστεί το 1855 ως μια Επισκοπική Εκκλησία, ενώ άρχισε να λειτουργεί ως Ορθόδοξη εκκλησία από το 1940, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εκκλησίας.

Ο Σερβικός Καθεδρικός Ναός του Αγίου Σάββα, παλαιότερα γνωστός ως Ναός της Αγίας Τριάδος, αγοράστηκε από την Επισκοπή της Νέας Υόρκης το 1943 και εγκαινιάστηκε το 1944.
Ο γοτθικού τύπου ναός σχεδιάστηκε το 1850 από τον γνωστό αρχιτέκτονα Ρίτσαρντ Απτζον και ξεκίνησε να λειτουργεί το 1855.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων